Primele două produse de patiserie atestate ca fiind tradiționale vor fi lansate luni, 17 februarie, la sediul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași. Sărățelele și cornulețele făcute ca pe vremea bunicilor ce vor fi lansate ca fiind tradiționale aparțin SC Cofetăria de Acasă. În cadrul evenimentului, participanții vor avea posibilitatea să cunoască povestea produselor, etapele de producție și atestare a celor două preparate tradiționale. La eveniment vor fi prezenți și o parte din producătorii tradiționali din județul Iași, dar și producători care intenționează să obțină atestatul de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru diverse produse. În Iași sunt atestate în prezent 16 produse de la 7 producători. Produsele atestate sunt din domeniul panificației, legumicol, produse din carne, din fructe. În România, din anul 2015 până în prezent, sunt atestate 780 de produse din diverse domenii.