Prima pagină » Eveniment-Social » Un nou presedinte al Senatului de la Universitatea Cuza din Iasi
Un nou presedinte al Senatului de la Universitatea Cuza din Iasi

Un nou presedinte al Senatului de la Universitatea Cuza din Iasi

15 feb. 2016, 20:20,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:540630;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ La finalul acestei saptamani respectiv vineri, 19 februarie 2016, Universitatea Alexandru Ioan Cuza ar putea avea un nou presedinte al Senatului @ Pe de alta parte joi, 28 februarie, atat membrii vechiului Senat cat si cei noi alesi pentru mandatul 2016 – 2020 se vor intruni intr-o sedinta pentru a valida alegerea noului rector in persoana prof. univ. dr. Tudorel Toader

Zile importante pentru viitorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Concret, vineri, 19 februarie 2016, institutia ar putea avea un nou presedinte al Senatului. Pe de alta parte joi, 28 februarie, atat membrii vechiului Senat cat si cei noi alesi pentru mandatul 2016 – 2020 se vor intruni intr-o sedinta pentru a valida alegerea noului rector in persoana prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Citeste si: Universitatea Cuza se va schimba radical. Profesorul si judecatorul Tudorel Toader este noul rector

Dincolo de toate acestea, este foarte probabil ca tot pe 19 februarie, profesorul Toader sa-i nominalizeze si pe viitorii prorectori ai institutiei de invatamant superior. Surse din cadrul Universitatii Cuza arata ca, printre numele vehiculate la nivel de prorectori se afla: prof. univ. dr. Stefan Cojocaru, de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, actualul decan al Facultatii de Chimie sau prof. univ. dr. Gabriel Ovidiu Iancu, actualul prorector pentru programe de masterat si studii doctorale.

Citeste si: EXCLUSIV: Noul rector al Universitatii Cuza este profesorul si judecatorul Tudorel Toader

In acest context, avand in vedere faptul ca facultati precum cea de Economie si Administrare a Afacerilor (FEAA), de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, respectiv de Filosofie si Stiinte Social Politice l-au sustinut pe profesorul Toader in alegeri, este foarte probabil ca si din randul acestora sa fie alesi viitorii prorectori. Totusi, cele mai asteptate schimbari ar trebui sa fie in zona administrativa a universitatii. De reamintit ca, in turul al II-lea, prof. univ. dr. Tudorel Toader, aflat la al III-lea mandat de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Cuza si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), a fost desemnat noul rector al celei mai vechi universitati moderne din Romania.

Citeste si: Astazi se decide noul rector. Lupta stransa pentru sefia Universitatii Cuza intre profesorii Tudorel Toader si Codrin Liviu Cutitaru

Acesta a fost ales dupa o competitie cu prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru, decanul Facultatii de Litere. Tudorel Toader a fost votat de 360 de electori, in vreme ce Cutitaru a obtinut 286 de voturi. „In calitate de rector, voi avea pe birou programul managerial precum in calitate de judecator constitutional, in prezent, am pe birou legea fundamentala a Romaniei, anume Constitutia”, transmitea, dupa aflarea rezultatului, noul rector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *