Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, aprobat de Uniunea Europeană
Un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, aprobat de Uniunea Europeană

Un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, aprobat de Uniunea Europeană

13 apr. 2022, 19:44,
în Razboi în Ucraina

Astăzi, 13 aprilie, Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Valoarea noului pachet se ridică la 543 milioane de dolari.

În total, Uniunea a alocat ajutoare în valoare de 1,63 de miliarde de dolari pentru a susține Ucraina, care a fost atacată de forțele armate ruse la data de 24 februarie.

De la începerea invaziei ruse asupra Ucrainei, aceasta din urmă a primit din partea SUA şi a aliaţilor săi peste 60.000 de rachete antitanc şi peste 25.000 de rachete antiaeriene, a anunţat săptămâna trecută şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley.

Ce include noul pachet de ajutor

Noul pachet va finanța furnizarea de echipamente și provizii către Forțele Armate ucrainene. Acesta include ”echipament de protecție individuală, truse de prim ajutor și combustibil, precum și echipamente militare concepute pentru a furniza forțe letale în scopuri defensive”, a transmis Consiliul European într-un comunicat.

”În timp ce Rusia se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este esențial să continuăm și să intensificăm sprijinul militar acordat Ucrainei pentru a-și apăra teritoriul și populația și pentru a preveni noi suferințe”, a declarat Josep Borrell, șeful politicii externe al UE.

Mesajul lui Zelenski pentru Europa

Tot astăzi, Volodimir Zelenski a făcut un apel la adresa Europei, prin care a cerut susținerea armatei țării sale cu echipamente militare europene.

Liderul de la Kiev a transmis că ucrainenii nu luptă doar pentru libertatea lor, ci și pentru libertatea întregii Europe.

În paralel, Statele Unite ale Americii au în plan să ofere un nou ajutor Ucrainei. Potrivit informațiilor oficiale, Joe Biden urmează să semneze în scurt timp un pachet de aproximativ 700 de milioane de dolari.

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a trimis marţi celor 27 de state membre o scrisoare cu o listă de cereri formulate de procurorul general al Ucrainei, printre acestea regăsindu-se trimiterea unor anchetatori care să documenteze crime de război, experţi criminalişti, echipe care să asigure păstrarea probelor în siguranţă, linii de comunicaţii securizate şi oferirea de instruire anchetatorilor ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024