Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou motiv de scandal între afaceriștii Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu! Compania ApaVital, acuzată că a dat ilegal un aviz de branșament! Clienții hotelurilor „Traian” și „Astoria” au fost primiți în clădire, dar se plâng de presiunea apei

Un nou motiv de scandal între afaceriștii Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu! Compania ApaVital, acuzată că a dat ilegal un aviz de branșament! Clienții hotelurilor „Traian” și „Astoria” au fost primiți în clădire, dar se plâng de presiunea apei

10 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Compania de apă-canal nu intervine în scandalul dintre Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu. Patronul hotelului „Traian” spune că ApaVital nu trebuia să autorizeze branșarea hotelului „Astoria” fără acceptul său. Afaceristul susține că rețeaua se află în proprietatea hotelului „Traian”

Disputa dintre Vasile Pușcașu, patronul hotelului „Traian”, și Cristian Stanciu, consilier județean PSD și patronul hotelului „Astoria”, este departe de final. De data asta, în horă a intrat și compania ApaVital. Vasile Pușcașu acuză că ApaVital a semnat contractul de furnizare cu hotel „Astoria”, fără să fie consultat. Afaceristul depinde de instalația de la hotel „Astoria”.

„Branșamentul este în proprietatea hotelului «Traian». Cei de la «Astoria» aveau nevoie de acceptul meu. Cum a avizat ApaVital? Trebuiau să-mi ceară acordul. Eu depind acum de «Astoria» ca să primesc apă, ceea ce nu este normal. Branșamentul este la «Traian» de când a fost construit hotelul. Canalizarea este tot pe proprietatea mea. Am fost săptămâna trecută la ApaVital, iar acum aștept un răspuns”, a precizat Vasile Pușcașu.

Reporterii BZI au cerut o părere reprezentanților companiei de apă-canal. Aceștia au precizat că cei doi afaceriști nu au decât să se certe în instanță.

„Diferendul dintre cele două societăți este de natură juridică și va fi soluționat de instanțele de judecată. ApaVital își desfășoară activitatea de avizare și de contractare cu respectarea legislației în vigoare, în baza actelor care i se pun la dispoziție de către solicitanți”, au transmis reprezentanții ApaVital.

Nu ar fi exclus ca ApaVital să fi dat ilegal un aviz de branșament, din moment ce compania este în subordinea Consiliului Județean Iași, iar Cristian Stanciu este liderul consilierilor județeni de la PSD. A influențat Cristian Stanciu, din poziția lui, acordarea acestui aviz?

Cele două hoteluri au fost închise din cauza conflictului dintre Vasile Pușcașu și Cristian Stanciu

În luna ianuarie 2021, cele două hoteluri au fost închise după mai multe scandaluri la care au asistat și echipajele de Poliție. Pe scurt, prin subsolul clădirii „Traian” trecea rețeaua de încălzire a hotelului „Astoria”. Vasile Pușcașu a tăiat țevile de evacuare a noxelor, motiv pentru care hotelul „Astoria” nu mai putea funcționa. În replică, Cristian Stanciu a oprit furnizarea apei potabile, motivând că imobilul a intrat în conservare. Nu putea funcționa fără căldură. Mai mult, clienții din cele două unități de cazare au fost mutați în alte locații. Între timp, spiritele s-au mai calmat.

„Au dat drumul la gaz, și-au mutat centralele. Acum, funcționează cele două hoteluri. Nu știu ce se întâmplă cu apa, pentru că am primit reclamații că nu este presiune. Sper să nu umble ei, să facă ceva acolo. Eu aștept să pun în aplicare decizia instanței prin care s-a arătat cine este proprietarul de drept al rețelei”, a mai spus Vasile Pușcașu.

Cristian Stanciu are probleme cu clădirea Casa modei din centrul Iașului

În 2010, Cristian Stanciu a cumpărat clădirea unde funcționa celebra Casa Modei, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din muncipiul Iași. La niciun an de la achiziție, Cristian Stanciu a comandat o serie de modificări la structura clădirii, dar fără să aibă o autorizație de construire emisă de Primăria Iași. Atunci, a fost amendat și de Poliția Locală. Recent, în clădirea din centrul orașului au fost reluate lucrările. Inspectorii de la Inspectoratul Județean în Construcții (IJC) Iași au verificat șantierul în perioada 19.10.2020 – 28.10.2020. Au dat termen de intrare în legalitate până pe data de 28.04.2021.

Pe lângă concluziile trase de IJC Iași, prin FEG, consilierul Cristian Stanciu încearcă personal să obțină avizele de intrare în legalitate. Recent, a solicitat o serie de avize din partea Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice organizată la nivelul Direcției Județene pentru Cultură Iași. Nici Vasile Pușcașu nu s-a ferit de scandaluri, după ce a achiziționat casa scriitorului Costache Negruzzi, din centrul Iașului. Clădirea- monument istoric a fost lăsată să se autodemoleze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024