Un nou indicator rutier a fost montat pe drumurile publice. Semnul de circulație cu verde a fost omologat în Spania și le dă bătăi de cap conducătorilor auto. Șoferii nu știu ce semnificație are indicatorul rutier verde.
Un nou indicator rutier a fost montat pe drumurile publice
Un indicator rutier din Spania îi pune în dificultate pe șoferi. Atât conducătorii auto spanioli, dar și turiștii care vin în vacanță nu știu deocamdată ce semnificație are. Semnul rutier este sub formă de cerc și are marginile verzi și indică o anumită viteză. Aceste margini verzi, spre deosebire de cele roșii, nu indică o obligație strictă, ci mai degrabă o recomandare.
Aceste indicatoare sugerează o viteză care este indicată pentru menținerea siguranței pe o anumită porțiune de drum. Însă, nu impun o limită care trebuie respectată sub riscul sancțiunii. Respectarea vitezei mentionate pe un indicator cu margine verde este opțională, dar se poate face din motive de siguranță rutieră. Acest tip de semnalizare poate fi confuz deoarece în unele locuri s-a decis amplasarea atât a semnului de recomandare (contur verde), cât și a indicatorului de limită obligatorie (contur roșu) pe aceeași porțiune de drum.
Șoferii sunt confuzi și nu știu de care indicator să țină cont. Conducătorii auto trebuie să știe că indicatoarele cu marginile roșii trebuie respectate obligatoriu, iar cele cu verde sunt doar ca recomandare pentru a spori siguranța în trafic.
Strada cu cele mai multe indicatoare rutiere
Indicatoarele rutiere le creează probleme uneori conducătorilor auro. De exemplu, șoferii din Germania au parte de o provocare în trafic. Pe o stradă din Frankfurt au fost montate nu mai puțin de 760 de indicatoare pentru șoferi. Nici măcar cei care locuiesc sau trec prin zonă nu mai înțeleg regulile de circulație care se aplică. Autoritățile nu vin cu explicații clare pe acest subiect, iar șoferii, pietonii și bicicliștii sunt nevoiți să se descurce când vor să circule pe această stradă.
Șoferii trebuie să fie atenți în fața noilor indicatoare rutiere mai ales când călătoresc în alte țări. De exemplu, un semn care stârnește confuzie este cel cu un punct roșu mare și o săgeată neagră. Acest punct face parte din „ruta roșie”, o rută alternativă menită să evite blocajele de trafic. De exemplu, în Bavaria, această rută roșie poate fi găsită lângă „tunelul Pfaffensteiner”, unde ambuteiajele sunt dese și pe distanțe lungi. Tot în Germania a fost omologat un indicator care e foarte asemănător cu cel care informează despre concentrația mare de radioactivitate dintr-o anumită zonă. Semnalul rutier este amplasat pe autostrăzile din Germania și este valabil pentru toți șoferii care trec pe acolo. Autoritățile din Germania au oferit o explicație și au precizat că indicatorul rutier în cauză se aplică doar vehiculelor autonome.
Acest indicator alb-negru le permite vehiculelor autonome, care utilizează inteligența artificială și cele mai noi tehnologii, să-și cunoască locația exactă astfel încât și ceilalți participanți la trafic să fie în siguranță pe șosele. Indicatoarele fac parte dintr-un proiect pilot pe care îl desfășoară Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania. Germania a fost prima țară unde au fost adoptate proceduri legale privind conducerea autonomă. Astfel, mașinile sunt controlate de la distanță.
Tot în Germania au fost montate și primele semafoare cu numărătoare inversă. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.