Prima pagină » Actualitate » Un nou indicator pe toate străzile din România! Care este scopul semnului de circulație

Un nou indicator pe toate străzile din România! Care este scopul semnului de circulație

08 apr. 2024, 13:30,
în Actualitate

Un nou indicator pe toate străzile din România! Indicatorul rutier ar putea fi întâlnit pe autostrăzi și drumurile expres în viitorul apropiat. Acesta este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată. Iată care este scopul semnului de circulație.

Un nou indicator pe toate străzile din România!

Nerespectarea distanței între vehicule este una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave din România. Noul indicator rutier este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată.

Semnul va fi însoțit de textele: ”păstrați distanța” și ”2 săgeți = siguranță”. Semnul de circulație îi va avertiza pe șoferi despre existența unor astfel de săgeți pe carosabil, acesta fiind considerat un tip de marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței în trafic. Distanța minimă față de mașina din față va fi egală cu a celor două săgeți orientate cu vârful în sus. Marcajele de ghidare vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

Indicatorul va fi unul informativ, fiind instalat pe sectoarele de drum unde au loc cele mai multe accidente provocate de lipsa păstrării distanței față de mașina din față.

Ce distanță trebuie păstrată între autovehicule

Testele arată că distanțele de care are nevoie un automobil să frâneze pentru a frâna în condiții de siguranță sunt mult mai mari decât își imaginează șoferii. Astfel, la o viteză de 40 km/h, o mașină va opri complet în 23,11 metri, la o distanță de frânare de 12 metri pe secundă. Distanța crește la 70,22 metri, la o viteză de 80 km/h (timp mecanic de frânare de 48 metri pe secundă) și la 166 de metri, la o viteză de 130 km/h (timp de frânare 130 m/s).

Un semn care stârnește confuzie este cel cu un punct roșu mare și o săgeată neagră, regăsit adesea pe autostrăzi și drumurile principale. Acest punct face parte din „ruta roșie”, o rută alternativă menită să evite blocajele de trafic. De exemplu, în Bavaria, această rută roșie poate fi găsită lângă „tunelul Pfaffensteiner”, unde ambuteiajele sunt dese și pe distanțe lungi.

Germania a marcat apariția primelor semafoare cu numărătoare inversă, care utilizează linii în locul numerelor convenționale. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii. Afișajul de numărătoare inversă constă de obicei dintr-o serie de linii albe care arată timpul rămas. Pietonii pot folosi acest afișaj pentru a estima cât timp le mai rămâne pentru a traversa strada.

O altă schimbare care îi vizează de această dată pe pietonii din România este aceea că pietonii agresivi riscă amenzi drastice, iar în unele cazuri pot face închisoare. Pietonii care lovesc mașinile sau alte vehicule cu piciorul, palma sau cu orice alt obiect, pot fi acuzați de distrugere. Tot la distrugere se pot încadra și cei care vandalizează un vehicul parcat neregulamentar.

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european. Noua legislație ar putea fi adoptată din anul 2025.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
S-a pozat fără sutien, în baie! Imaginea provocatoare cu ispita Naba Salem de la Insula Iubirii 2025
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
22 de judeţe intră de la 17.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii
Playsport.ro
FOTO Noua Dacia C-Neo, dezvăluită fără camuflaj în prima imagine. Când va...
Evz.ro
Nu face asta în avion. Creezi mari probleme
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Ce salariu trebuie să ai în 2025 ca să poți lua un credit de 100.000 de euro
Dailybusiness.ro
Controale ANPC pe litoral. Produse expirate, camere murdare și echipamente uzate în hoteluri și restaurante
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025