Prima pagină » Local » Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie! Patru pacienți au fost depistați pozitiv. Ieri, în județul Iași, nu mai era niciun loc liber în secțiile ATI-COVID-19
Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie! Patru pacienți au fost depistați pozitiv. Ieri, în județul Iași, nu mai era niciun loc liber în secțiile ATI-COVID-19

Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie! Patru pacienți au fost depistați pozitiv. Ieri, în județul Iași, nu mai era niciun loc liber în secțiile ATI-COVID-19

08 oct. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

De la debutul valului 4 și până ieri, în județul Iași au fost depistate peste 20 de focare. Ieri, 7 octombrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat un nou focar la Institutul Regional de Oncologie Iași, mai exact în secția de Chirurgie oncologică, unde mai mulți pacienți au fost depistați pozitiv

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, 7 octombrie 2021, în județul Iași au fost depistate peste 20 de focare în mai multe spitale, o mănăstire și la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Iași (DGASPC), la mai multe centre rezidențiale, de recuperare și de bătrâni și în școli. Ieri, în județul Iași a fost depistat un nou focar COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP) a raportat ieri apariția unui focar la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), în secția de Chirurgie oncologică.

Patru pacienți au fost depistați pozitiv. În acest caz, pacienții pozitivi au fost izolați în spital. S-a efectuat curățenia și dezinfecția spațiilor secției. Primul focar de COVID-19 la IRO a fost raportat pe data de 4 septembrie 2021, în secția îngrijiri paliative, unde trei salariați și un pacient sunt infectați. Alți doi pacienți au fost confirmați a doua zi, iar pe 7 septembrie 2021 a fost confirmat încă un pacient. În total, trei salariați și patru pacienți erau infectați. Tot la IRO a mai fost un focar COVID-19, în secția de hematologie, unde cinci pacienți erau infectați.

Peste 800 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

Pe data de 7 octombrie 2021 au fost înregistrate aproximativ 900 de noi cazuri de infectare în județul Iași și nu mai există niciun pat liber în secțiile ATI. Medicii din Iași sunt în alertă din cauza numărului tot mai crescut de infectări, iar situația este tot mai îngrijorătoare. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate peste 50.000 de cazuri, 856 fiind raportate în ultimele 24 de ore. Tot ieri, 7 octombrie 2021, erau internați aproximativ 700 de pacienți, iar 82 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 18 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 17, care este spital exclusiv COVID-19.

Totodată, au mai fost identificate șapte paturi ocupate la Spitalul Municipal Pașcani, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – șapte, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 11, Spitalul Clinic CF Iași – șapte, Spitalul de Recuperare Iași – șase, Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – patru și un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași. Tot ieri au fost externați peste 60 de pacienți. De la debutul pandemiei și până ieri, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.110 în județul Iași. Doar ultimele 24 de ore au fost raportate 14 noi decese în rândul persoanelor infectate. Acestea sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI.

Bilanț înfiorător al infectărilor în rândul școlarilor

Ieri au fost raportați 767 de elevi și 45 de preșcolari/ antepreșcolari infectați. Așa arată bilanțul infectărilor în rândul tinerilor după primele săptămâni de la începerea anului școlar 2021-2022. Dintre cei 767 de elevi infectați, 146 sunt din clasele I-IV, 597 – clasele V-VIII, patru la școala postliceală sanitară, unul la școala profesională și 19 studenți. În cazul cadrelor didactice, 174 sunt confirmate, 40 de cazuri fiind identificate în rândul personalului didactic auxiliar/ personal nedidactic. În acest moment, cursurile au fost suspendate în cazul unui număr de 154 de grupe de învățământ preșcolar, primar, dar și 396 de clase din învățământul gimnazial, liceal, profesional sau postliceal.

Unitățile care au cursurile suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare sunt următoarele: Grădinița cu Program Normal Lețcani, Grădinița cu Program Normal Hârlău, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
În unitățile școlare menționate s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea și dezinfecția spațiilor unităților școlare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul măștii de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`