Prima pagină » Local » Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie Iași! În total, 8 pacienți și 3 angajați sunt diagnosticați cu Covid-19
Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie Iași! În total, 8 pacienți și 3 angajați sunt diagnosticați cu Covid-19

Un nou focar de infecție la Institutul Regional de Oncologie Iași! În total, 8 pacienți și 3 angajați sunt diagnosticați cu Covid-19

07 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Două noi focare Covid-19 au fost depistate la Institutul Regional de Oncologie Iași. Mai mulți angajați și pacienți au fost confirmați pozitiv, astfel secția de Îngrijiri Paliative și secția Hematologie au fost declarate focare de infecție. Spațiile au fost dezinfectate, iar pacienții au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase. În continuare, rata de infectare este în creștere în județul Iași

La Institutul Regional de Oncologie au fost depistate două focare de infecție Covid-19. Mai mulți pacienți și angajați din secția de îngrijiri Paliative și secția Hematologie au fost depistați pozitiv. În acest caz au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Pacienții din secția Hematologie au fost transferați la un alt spital din județul Iași.

„Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar Covid-19 din Județul Iași, după ce, în weekend, a mai fost identificat un alt focar. În acest moment, la IRO Iași sunt confirmate două focare. Unul în secția de Îngrijiri Paliative, unde au fost confirmați 3 salariați și 3 pacienți și unul în secția Hematologie, unde au fost identificate 5 noi cazuri la pacienți. În acest caz au fost implementate următoarele măsuri: pacienții au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, contacții vor fi testați. S-a interzis accesul vizitatorilor în secție, s-au sistat internările. Au fost testați 58 de angajați, toți cu rezultat negativ”, au precizat reprezentanții DSP Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați peste 100 de pacienți infectați

Ieri, 6 septembrie 2021, în județul Iași, a fost înregistrat un număr mai mic de infectări, în comparație cu ultimele 5 zile. În 24 de ore au fost confirmate 26 de noi cazuri Covid-19. Specialiștii susțin că rata infectărilor se va menține crescută și următoarea perioadă. La Spitalul de Boli Infecțioase sunt internați peste 100 de pacienți cu forme ușoare și severe. Referitor la gradul de ocupare al locurilor din secțiile ATI-Covid-19, ieri erau ocupate 18. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 9 erau la Spitalul de Boli Infecțioase, 3 la Spitalul Municipal Pașcani și 3 la Spitalul de Neurochirurgie și 3 la Spitalul pentru Copii.

„În momentul de față, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, avem în îngrijire un număr de peste 100 de pacienți Covid-19 pozitivi, cu forme medii și severe. Din nefericire, adresabilitatea este în continuă creștere. Începând cu ziua de miercuri, 9 septembrie, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași va îngriji exclusiv pacienți Covid-19, iar, de la acea dată, toate pavilioanele spitalului fiind operaționalizate în acest sens. Singura patologie non-Covid-19 care va beneficia de îngrijire medicală de specialitate și se va desfășura în condiții epidemiologice corecte, stricte, într-un sector special destinat, va fi patologia HIV/SIDA.

După redistribuirea pacienților îngrijiți în Terapie Intensivă mobilă, care, în momentul de față, este destinată pacienților non-Covid, ulterior igenizării și sterilizării, și acest sector va fi destinat pacienților Covid-19. Astfel încât capacitatea de îngrijire a pacienților care necesită Terapie Intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase va fi mărită la 17 paturi. Revin cu îndemnul adresat populației de a se vaccina și de a nu temporiza prezența la medic”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Iași.

Rata tot mai scăzută a imunizării în județul Iași

Doar 196 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate duminică, 5 septembrie 2021, în județul Iași. Astfel, 134 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 62 de ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, aceștia au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, deoarece nu necesită rapel.
De la debutul imunizării cu Johnson&Johnson, în județul Iași au fost administrate 24.020 de doze, 75 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, 6 septembrie 2021, în județul Iași, s-au imunizat 410. 510 ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *