Prima pagină » Coronavirus » Un nou focar de COVID-19, descoperit în România
Un nou focar de COVID-19, descoperit în România

Un nou focar de COVID-19, descoperit în România

18 aug. 2020, 09:45,
în Coronavirus

Situaţie alarmantă în Sibiu unde a fost descoperit un nou focar de COVID-19. Anunţul a fost făcut de către Direcţia de Sănătate Publică din acest judeţ. Focarul de coronavirus a fost descoperit la Poliţia oraşului Agnita, unde iniţial au fost confirmate două cazuri de infectare.

După testarea a aproximativ jumătate dintre angajaţi, s-au primit încă patru rezultate pozitive.

Un nou focar de COVID-19, descoperit în România

În data de 16 august, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a identificat un focar de infecţie cu noul coronavirus la Poliţia oraşului Agnita, potrivit Prefecturii Sibiului.

Potrivit Prefecturii Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a identificat, în 16 august, un focar de infecţie cu noul coronavirus la Poliţia oraşului Agnita.

”După depistarea primelor 2 cazuri pozitive, au fost testaţi un număr total de 22 de persoane angajate din totalul de 40. În urma testării 4 persoane au primit rezultat pozitiv, iar 18 au primit rezultat negativ”, a arătat sursa citată.

Un nou focar de COVID-19

DSP Sibiu a dispus pentru 9 contacti direcţi, de la Poliţia Agnita, carantină la domiciliu. La nivelul unităţii s-a pus în aplicare planul de măsuri în contextul situaţiei epidemiologice actuale, s-a efectuat dezinfecţia spaţiilor de lucru, a autospecialelor din dotare. Totodată, este monitorizata starea de sănătate a tuturor angajaţilor.

Focar de COVID-19 la Vaslui

Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2. La un centru de reabilitare neuropsihică din județul Vaslui a fost raportat focar de coronavirus. Centrul intră în carantină pentru două săptămâni, după ce zeci de angajați și pacienți au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comună Vutcani, județul Vaslui a fost declarat focar de infecție COVID-19. În urma testelor efectuate, 41 de pacienți și 22 de angajați au reieșit ca fiind infectați cu noul coronavirus.

La o clinică din Iași, un pacient de 42 de ani a fost confirmat pozitiv. În acest fel, după ce autoritățile vasluiene au anunțat acest lucru, DSP a început o anchetă epidemiologică. În urma acesteia, au ieșit pozitive 63 de persoane, dintre care 41 de beneficiari și 22 de angajați.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis instituirea carantinei pentru 14 zile. În ceea ce privește persoanele infectate, acestea vor rămâne în centru.

În cazul în care nu vor exista persoane care vor avea nevoie de internare, există o echipă de medici care le va monitoriza starea în fiecare zi. Atât beneficiarii, cât și angajați au rămas în carantină la Centrul de Recuperare.

Cadrele medicale din Bacău, în alertă! Medicul șef de la secția AȚI Reanimare, depistat pozitiv cu coronavirus

Medicii de la spitalul din Bârlad sunt în alertă după ce medicul şef al secția AŢI Reanimare din cadrul spitalului din Bârlad, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid 19. După patru luni, în care acesta s-a luptat cu acest virus, a ajuns şi el victimă acestuia. A fost internet la secţia de Boli Infecțioase cu o formă ușoară spre mediu de Covid 19, după ce sâmbăta testul PCR  a ieşit pozitiv.

„Da, este pozitiv la acest virus și a fost internat la secția de boli infecțioase, având o formă ușoară spre mediu”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, citat de vremeanoua.ro.

Doctorul în vârstă de aproape 60 de ani este unul dintre cei mai preciați medici anesteziști și de terapie intensivă a spitalului bârlădean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *