Prima pagină » Local » Un nou episod, în scandalul în care este implicat fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Arhimandritul Sebastian Jitaru rămâne sub control judiciar. Cei doi sunt acuzați că au obligat elevi să întrețină raporturi sexuale

Un nou episod, în scandalul în care este implicat fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Arhimandritul Sebastian Jitaru rămâne sub control judiciar. Cei doi sunt acuzați că au obligat elevi să întrețină raporturi sexuale

10 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Magistrații din Galați au decis recent menținerea controlului judiciar în cazul fostului arhimandrit Sebastian Jitaru. Acesta a fost acuzat, alături de ex-episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, de comiterea unor agresiuni sexuale. Recent, judecătorii au admis excepțiile invocate de cei doi și au dispus anularea mai multor probe din dosar

Un nou episod a avut loc recent în scandalul în care este implicat fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu. Arhimandritul Sebastian Jitaru rămâne sub control judiciar. Cei doi sunt acuzați că au obligat elevi să întrețină raporturi sexuale.

„Instanța menține, ca legală și temeinică, măsura preventivă a controlului judiciar, față de inculpatul Sebastian Cristi Jitaru”, au precizat judecătorii gălățeni.

Astfel, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru este sub control judiciar, în contextul în care acesta era și încarcerat în dosarul în care a fost condamnat definitiv pentru șantajarea lui Corneliu Bârlădeanu. Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, magistrații din cadrul Curții de Apel Galați au admis în parte cererile formulate de Bârlădeanu și de fostul arhimandrit Sebastian Jitaru și au constatat nulitatea mai multor probe din dosar.

Sebastian Jitaru și Corneliu Bârlădeanu, acuzați de agresiune sexuală

În urmă cu câteva luni, Corneliu Bârlădeanu (Cornel Onilă) le-a solicitat magistraților din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție să aprobe strămutarea dosarului său. Judecătorii au admis cererea și au dispus strămutarea cauzei la Curtea de Apel Galați, de la instanța similară din Iași. Fostul episcop Corneliu Bârlădeanu și ex-arhimandritul Sebastian Jitaru au fost trimiși în judecată în decembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au trimis la instanță dosarul intitulat generic „Sex în chilie”. În dosar, trei foști elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” s-au constituit părți civile. Totodată, atât seminarul, cât și Episcopia Hușilor sunt considerate părți responsabile civilmente.

Așadar, cele două foste fețe bisericești au intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu mai bine de un an. Atunci, oamenii legii l-au chemat la audieri pe Corneliu Bârlădeanu. Tot la audieri a fost adus din penitenciar și Sebastian Jitaru, el fiind condamnat anterior tocmai pentru șantajarea episcopului de Huși.

„În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Cornel Onilă (Corneliu Bârlădeanu), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 – 23 mai 2017, același inculpat (Corneliu Bârlădeanu) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate (un elev minor la acea dată), inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică”, au subliniat oamenii legii.

Un elev ar fi fost constrâns psihic să întrețină raporturi sexuale

Anchetatorii ieșeni au mai spus, referitor la Sebastian Jitaru, că acesta ar fi constrâns psihic un elev să întrețină relații sexuale cu fostul episcop Corneliu Bârlădeanu.

„În februarie 2017, inculpatul Sebastian Cristi Jitaru ar fi comis, prin constrângere psihică, acte sexuale asupra persoanei vătămate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea lui pe corp, pipăirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reacție, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În perioada februarie – finele lunii mai 2017, inculpatul Sebastian Jitaru ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin amenințare cu diverse consecințe, pe persoana vătămată, pentru a o determina să suporte agresiunile sexuale la care era supusă de către inculpatul Onilă, cu scopul de a obține un material video, pe care plănuia să îl folosească împotriva celui din urmă”, au subliniat magistrații.

Potrivit acestora, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru ar fi constrâns un alt elev să îi facă sex oral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *