Prima pagină » Titlurile zilei » Un nou drum va apărea în Iași. Șoseaua va tăia zona Breazu spre drumul european 58 la ieșirea din municipiu. Primele schițe ale proiectului – FOTO

Un nou drum va apărea în Iași. Șoseaua va tăia zona Breazu spre drumul european 58 la ieșirea din municipiu. Primele schițe ale proiectului – FOTO

20 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Un nou drum ar urma să apară în Iași. Șoseaua ar urma să plece din actualul drum județean DJ 282 prin pădurea de la Mârzești, comuna Rediu, și să ajungă în drumul european DE 58, la ieșirea din municipiul Iași. Artera ar urma să fie gestionată de Consiliul Județean Iași

Autoritățile județene au luat în calcul apariția unei noi șosele în apropierea municipiului Iași, arteră care poate prelua traficul dintr-una din cele mai aglomerate zone ale urbei. O șosea care ar urma să intre în gestionarea Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași va duce la descongestionarea traficului rutier pentru locuitorii din Copou și cei din zona satului Breazu, comuna Rediu. Șoseaua va avea o lungime de circa 3,6 kilometri și va pleca din satul Breazu, prin zona pădurii Mârzești pentru a ajunge în drumul european DE 58 (DN28), spre rondul de la Popricani. Autoritățile județene au stabilit deja primele detalii ale proiectului. Șoseaua ar urma să preia traficul din Breazu și Copou cu descărcare spre Podu de Fier sau Tudor Vladimirescu.

Un nou drum lângă municipiul Iași. Șoseaua va prelua traficul din Copou

Șefii administrației județene au menționat că noua arteră ar urma să scoată traficul dinspre Breazu și Copou, zone deja sufocate de construcții. Infrastructura rutieră din zona respectivă este la pământ, în timp ce apar tot mai multe autovehicule.

„Am căutat o soluție în vederea dezvoltării unei artere rutiere din zona localității Breazu către E58. Una dintre zonele din Iași care se dezvoltă în mod accelerat se află de-a lungul străzii Viticultori din municipiul Iași și comuna Rediu. Cu un trafic deja sufocant, cetățenii care tranzitează această porțiune de drum pierd minute bune în ambuteiaje din cauză că nu există o alternativă rutieră la acest traseu”, a menționat Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ Iași.

Zona Breazu – Copou a devenit un adevărat rai al dezvoltatorilor imobiliari, cel mai bun exemplu fiind strada Viticultori. Artera respectivă încă nu a fost asfaltată, în vreme ce acolo vor fi ridicate circa 1.100 de apartamente.

Șosea cu două benzi și piste de biciclete

Artera de 3,6 kilometri ar urma să fie una cu două benzi, dar și cu piste pentru bicicliști. Sorin Afloarei, vicepreședintele CJ Iași, a menționat că noua șosea va avea rolul preluării traficului din Breazu și Copou, proiectul urmând a fi demarat în săptămânile următoare.

„Ne dorim să facem o nouă arteră rutieră care să preia o parte din traficul acestei zone și să o descarce în E58. Astfel se vor reduce timpii de călătorie a cetățenilor ce doresc să ajungă în diferite zone ale municipiului Iași”, a mai spus Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ Iași.

Proiectul ar urma să fie realizat în colaborare cu autoritățile locale din comuna Rediu și cu cei de la Direcția Județeană de Drumuri.

Asfaltare cu probleme pe șoseaua din zona Breazu

În zona satului Breazu din comuna Rediu se lucrează și la proiectul axei rutiere strategice Iași – Suceava. Șoseaua a fost împărțită pe 3 loturi în județul Iași, primele două fiind atribuite asocierii Alpenside – General Trust Argeș. Lucrarea a dus însă la un scandal uriaș, după ce mai mulți angajați ai Alpenside au arătat cum proiectul are mari probleme. Lucrările au început în 2020, valoarea celor două loturi fiind de 21 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *