Prima pagină » Economic Local » Un nou director general la Regionala CFR Iași

Un nou director general la Regionala CFR Iași

24 mai 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA are un nou director pentru Regionala Iași. Vasile Cozubaș este noul director interimar al Sucursalei Regionale CF Iași (SRCF), după ce Sorin Trandafirescu a fost pentru câteva luni la conducerea instituției

Locul de conducere a fost lăsat liber după ce Radu Pipa, directorul general, a fost detașat în cadrul companiei de infrastructură la București, după ce Viorel Scurtu, fostul director, directorul general adjunct pe partea de Exploatare din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, a ieșit la pensie.

Un nou director general la CFR Iași

Înainte de a fi numit în funcția de director al Sucursalei Regionale CF Iași, Vasile Cozubaș a ocupat funcția de șef divizie în aceeași instituție. Schimbarea a venit într-un moment surprinzător, având în vedere că fostul director, Sorin Trandafirescu, a ocupat aceeași funcție doar pentru câteva luni.

„Eu sunt acum doar director interimar, precum a fost și domnul Sorin Trandafirescu. Domnul director Pipa este în funcție, doar că, deocamdată, acesta este detașat la București într-o funcție de conducere și trebuie să ne ocupăm noi de treburile de aici. Postul este al titularului și cât este detașat la București nu va fi niciun concurs pentru ocuparea definitivă a funcției. Nu știu exact pe ce perioadă voi fi în funcție, cât va fi nevoie să stea la București titularul”, a declarat Vasile Cozubaș, directorul SRCF Iași.

Nu vor exista proiecte în viitorul apropiat

După cum a precizat noul director interimar, în viitorul apropiat nu vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește infrastructura feroviară a județului Iași. Lipsa fondurilor face ca investițiile în proiecte de viitor să fie stopate, astfel se vor efectua, în mare parte, lucrări de mentenanță. Rămâne de văzut cum va gestiona noul director situația, însă sucursala din Iași este direct dependentă de deciziile de la București.

„Deocamdată, schimbări nu prea putem face, totul ține de buget. Ținem de stat, cum ar fi, trăim cu ce sume ni se acordă de la bugetul de stat, dar nu rămân prea mulți bani pentru a investi”, a mai adăugat Vasile Cozubaș.

Un nou director general a fost desemnat la Sucursala Regională CF Iași, după ce Sorin Trandafirescu a renunțat la funcție.

Comentarii
  • Haha…V-ati trezit si voi dupa 3 luni. Bine ca nu v-ati facut de ras cu Exclusiv.
    Stirea e veche si aparuta in presa . Si Trandafirescu a fost director vreun an
    Petronel, stai jos ai 4.Vii la toamna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *