Prima pagină » International » Un nou deces survenit după vaccinul anti-COVID produs de Pfizer / BioNTech. Prima reacție oficială
Un nou deces survenit după vaccinul anti-COVID produs de Pfizer / BioNTech. Prima reacție oficială

Un nou deces survenit după vaccinul anti-COVID produs de Pfizer / BioNTech. Prima reacție oficială

31 dec. 2020, 10:29,
în International

A fost raportat un nou deces, în cazul unui bărbat din Elveția care a făcut vaccinul anti-COVID produs de Pfizer / BioNTech. Cu toate acestea, autoritatea elvețiană pentru produse terapeutice susține că moartea acestuia nu a fost cauzată de vaccin. Persoana care a decedat avea 91 de ani și suferea de mai multe afecțiuni.

O persoană vaccinată în Elveția a murit, după ce a fost imunizată cu serul Pfizer-BioNTech. Din primele informații, nu se știa încă dacă decesul are legătură cu vaccinul. Autoritățile elvețiene au precizat că persoana în cauză avea 91 de ani și era rezident într-un centru pentru vârstnici. De asemenea, acesta suferea de mai multe afecțiuni…

Deces survenit după vaccinul anti-COVID produs de Pfizer

Agenţia elveţiană pentru produse terapeutice, responsabilă şi de autorizarea comercializării vaccinurilor anti-COVID-19, a calificat drept „foarte improbabil” să existe o legătură între recentul deces al unei persoane de 91 de ani şi imunizarea sa cu vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech.

Anchetele autorităţilor medicale cantonale şi Swissmedic au conchis, luând în considerare afecţiunile de care suferea persoana în cauză şi evoluţia maladiei sale, că foarte probabil nu a existat nicio legătură între deces şi vaccinare. Datele foarte complete disponibile la ora actuală indică bolile preexistente ca fiind cauze naturale ale morţii (acestui pacient), ceea ce a fost înregistrat astfel în certificatul de deces”, precizează Swissmedic.

Pacientul de 91 de ani era rezident al unui centru pentru vârstnici şi a fost printre primii din Elveţia imunizaţi cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania).

Milioane de persoane au primit deja vaccinul Pfizer

Vaccinul în cauză a fost deja administrat câtorva milioane de oameni în Marea Britanie, SUA şi mai multe ţări europene, fără a fi până acum asociat cu niciun deces. Totodată, producătorii vaccinului Pfizer / BioNTech au remis un comunicat în care deplâng astfel de accidente nefericite, cum ar fi respectivele decese, care însă nu au legătură cu serul anti-COVID.

Gândurile noastre se îndreaptă către familii, dar din nefericire au loc decese nelegate de vaccin în aceeaşi măsură în care s-ar produce în populaţia generală a persoanelor vârstnice şi a celor din categorii de risc care sunt prioritare în campaniile actuale de imunizare.”

Decesul a fost anunțat de un… jurnalist controversat

Informaţia privind decesul cetăţeanului elveţian a apărut iniţial într-un articol online scris de un jurnalist elveţian controversat, între altele, pentru minimizarea pandemiei. Știrea a fost apoi preluată de numeroase media din ţară, notează AFP.

Pacientul din Elveția făcea parte din primele persoane care au primit vaccinul anticoronavirus, iar decesul a fost raportat în cantonul Lucerna, au anunțat autoritățile locale. Un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismul de reglementare a medicamentelor. Nu au fost oferite alte detalii, nici legat de perioada de la inoculare până la deces.

Elveţia, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer / BioNTech, a primit 107.000 de doze şi anul viitor va primi câte 250.000 pe lună. Și totuși, acest deces survenit după vaccinul anti-COVID produs de Pfizer ridică anumite semne de întrebare. Și aceasta deoarece a mai existat un astfel de deces în Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024