Prima pagină » Local » Un nou centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor va fi construit la Podu Iloaiei. Investiția depășește 1.5 milioane de lei

Un nou centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor va fi construit la Podu Iloaiei. Investiția depășește 1.5 milioane de lei

12 sept. 2024, 09:35,
George Cristian în Local

În orașul Podu Iloaiei va fi construit, după o investiție de 1.5 milioane de lei, un nou centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor. Licitația pentru construcție a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În comuna Tansa din județul Iași, va fi construit un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți. Procedura de licitație a fost lansată pe SEAP

Un nou centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor va fi construit la Podu Iloaiei

Orașul Podu Iloaiei va avea un centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor. Oficialitățile au lansat o licitație publică pentru construirea obiectivului, licitație publicată pe SEAP și care are o valoare ce depășește suma de 1.5 milioane de lei.

” Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale și diversificarea acestora la nivelul Orașului Podu Iloaiei, județul Iași, în vederea creșterii calității vieții comunității din zonă. Se vizează prevenirea separării copiilor de familia lor, combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, prin realizarea unei investiții în îmbunătățirea mediului fizic, precum și investiții pentru dezvoltarea funcțiilor sociale și comunitare (centru de zi cu activități socio-educative, recreative și culturale).
Prin proiect se propune construcția unui Centru de zi, cu regim de înălțime P, având o suprafață construită de 216,95 mp.” se arată în caietul de sarcini.

Centrul de Zi de la Podu Iloaiei va cuprinde un nivel suprateran și va include o sală multifuncțională, un cabinet de consiliere, o sală de mese, grupuri sanitare si un birou. Durata de implementare a proiectului nu poate depăși jumătatea lunii august 2025. Se va evita utilizarea materialelor care conțin azbest sau alte substanțe periculoase incluse în lista prevăzută de Regulamentul (CE) nr. 1907/2006. Materialele care vor intra în contact cu ocupanții clădirii trebuie să emită sub 0,06 mg de formaldehidă și sub 0,001 mg de compuși organici volatili cancerigeni pe metru cub, conform standardelor internaționale de testare (CEN/TS 16516 și ISO 16000-3).

Care va fi suprafața terenului pe care va fi construit centrul de zi pentru consilierea părinților și a copiilor

Orașul Podu Iloaiei, din județul Iași, va beneficia de un nou centru de zi, menit să diversifice și să extindă serviciile sociale oferite comunității locale. Proiectul are ca obiectiv creșterea calității vieții prin prevenirea separării copiilor de familiile lor și combaterea marginalizării sociale. Centrul va oferi activități socio-educative, recreative și culturale, urmărind o abordare integrată pentru sprijinirea celor în nevoie.

Proiectul mai prevede investiții în îmbunătățirea mediului fizic și în dezvoltarea funcțiilor sociale și comunitare. Spațiul aferent centrului include:

Suprafața totală a terenului: 2.479 mp
Suprafața construită la sol: 216,95 mp
Suprafața construită desfășurată: 460,95 mp
Suprafață alei pietonale și carosabile: 449 mp
Spații verzi: 1.473,05 mp

Proiectul se încadrează în categoria de importanță normală (clasa II) și are un grad de rezistență la foc de nivel II. Proiectul de construcție a noului centru de zi în orașul Podu Iloaiei include o serie de măsuri esențiale pentru prevenirea și controlul poluării aerului, apei și solului, atât în faza de construcție, cât și în cea de operare a clădirii. Se vor implementa măsuri pentru reducerea zgomotului, prafului și emisiilor de poluanți, asigurând astfel protecția mediului înconjurător. Antreprenorii vor lua măsuri pentru a menține calitatea aerului interior, evitând utilizarea materialelor de construcție care pot elibera substanțe nocive, precum formaldehida, substanțele ignifuge sau radonul. Un nou centru de zi pentru consilierea părinților și a copiilor va fi construit la Podu Iloaiei, iar valoarea investiției este de 1.595.394 lei + TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *