Prima pagină » Local » Un nou caz de coronavirus la Penitenciarul Iași. DSP a declanșat o anchetă epidemiologică
Un nou caz de coronavirus la Penitenciarul Iași. DSP a declanșat o anchetă epidemiologică

Un nou caz de coronavirus la Penitenciarul Iași. DSP a declanșat o anchetă epidemiologică

31 iul. 2020, 14:26,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis vineri, 31 iulie 2020, faptul că un angajat al Penitenciarului Iași a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a purtat echipament de protecție în sectorul operativ. Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții direcți ai angajatului.

„Vă informăm că, astăzi, 31.07.2020, un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție.

Administrația locului de deținere a informat Direcția de Sănătate Publică Iași și a demarat procesul de identificare a contacților, aceștia urmând a fi scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă. Se menține, de asemenea, conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate – nefiind identificată simptomatologie specifică până în prezent.”, a transmis ANP.

Un alt angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19

Un angajat al Penitenciarului Iaşi a fost diagnosticat cu COVID-19. Rezultatele au venit pe data de 15 iulie, iar în acest sens s-au luat toate măsurile aferente. Conform comunicatului emis de Penitenciarul Iaşi, angajatul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, corespunzător, luând toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu.

Conform comunicatului de presă emis de către ANP, un angajat de la Penitenciarul Iaşi a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Totuşi, în comunicat se precizează faptul că angajatul şi-a luat toate măsurile de protecţie atunci când şi-a exercitat atribuţiile de serviciu. Cel mai probabil, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va demara o anchetă epidemiologica pentru a stabili contactii direcţi:

”Vă informăm că, astăzi, 15.07.2020, un angajat al Penitenciarului Iași a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. Din primele verificări, nu a fost identificat niciun risc pentru ceilalți membri ai personalului. Administraţia unităţii aplică, în continuare, recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Iași şi măsurile stabilite în cuprinsul metodologiei de intervenție a sistemului penitenciar.” se arăta în comunicat.

Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația

Contactată telefonic de reporterii cotidianului Bună Ziua Iași, Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a confirmat informația.

„Da, este vorba despre un angajat care lucrează în sectorul administrativ. Persoana în cauză a fost în concediu de odihnă. A revenit pentru o zi la serviciu, moment în care a fost depistată cu virusul COVID-19. Subliniez faptul că angajatul nu a intrat în contact cu alți angajați ai penitenciarului, dar nici cu persoanele private de libertate. În continuare se vor urma prevederile impuse de către Direcția de Sănătate Publică Iași”, a declarat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

COVID-19 lovește în penitenciar

Doi polițiști de penitenciare ai Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost confirmați pozitiv la testul pentru COVID-19.

Conform ANP, cei doi polițiști de penitenciare își desfășoară activitatea în cadrul Direcțiilor Managementul Resurselor Umane, respectiv Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar.

Pe parcursul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii de penitenciare au purtat echipament de protecție.

Odată cu debutul simptomatologiei COVID-19, cei doi au notificat conducerea instituției și nu au mai mers la serviciu.

„Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din activitate şi vor rămâne la domiciliu. Prin aplicarea programului de lucru secvențial, a procedurilor de lucru la distanță, telemuncă și videoconferințe, instituția își menține funcționalitatea. S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, inclusiv prin nebulizare, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică București”, transmite ANP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *