Prima pagină » International » Un nou atac la o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care un elev a ucis nouă persoane
Un nou atac la o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care un elev a ucis nouă persoane

Un nou atac la o școală din Belgrad, la o zi după masacrul în care un elev a ucis nouă persoane

04 mai 2023, 18:40,
BZI.ro, în International

Presa sârbă relatează că a fost comis nou atac într-o școală din Belgrad, la o zi după ce crimele unui elev de 13 ani au șocat întreaga lume. De astă dată, nu au mai fost folosite arme de foc, ci un cuțit.

Astfel, conform publicației sârbe Telegraf, o elevă de 15 ani și un profesor au fost răniți cu un cuțit la liceul privat „Ruder Boskovic” din Belgrad.

Adolescenta a fost arestată

Agresoarea, în vârstă de 16 ani, este o fostă elevă a școlii, menționează sursa citată. Victimele sale au fost rănite la mâni, însă rănile nu le pun viața în pericol.

Adolescenta a fost arestată. Ea ar fi adus de acasă cuțitul de bucătărie folosit în atac.

În urma incidentului, școala a fost evacuată.

Toate aceste relatări vin în contextul valului uriaș de emoție provocat de atacul mortal derulat, miercuri dimineață, de elevul Kosta Kecmanovic la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad.

Un băiat de 13 ani a deschis focul într-o şcoală din Belgrad

Un băiat de 13 ani a deschis focul, miercuri, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi, majoritatea fete, şi un agent de securitate. Alţi şase elevi şi o profesoară au fost răniţi. În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, a tras 57 de focuri de armă, potrivit presei locale. Întreaga ţară, trecută prin ani grei de război, este sub şoc, iar preşedintele a anunţat înăsprirea condiţiilor în care poate fi deţinută o armă de foc, scrie news.ro.

„Întotdeauna a fost o femeie cu ei care avea grijă de ei, sincer nu l-am văzut niciodată cu companie. Dar știu că cu o seară înainte de tragedie a fost la o petrecere de naștere cu clasa lui, cei pe care i-a împușcat! A fost și o fată care îi plăcea și a împușcat-o”, spune o vecină șocată.

„Am vorbit și ne-am văzut de atâtea ori. Nu a menționat niciodată că are o armă sau că se duce la poligon. Nici nu stiu daca acum va suporta vreo responsabilitate, băiatul va trebui sa iasa afara, ce sa facem daca il vedem aici… Sigur o sa vrea vreo familie sa se razbune”, spune un vecin.

După cum spun ei în interviul pentru „Blic”, ei cred că familia va trebui să se mute.

Despre tatăl și mama băiatului, ei spun că amândoi lucrează în domeniul sănătății și sunt cunoscuți ca oameni manierați și amabili.

„Nu a fost niciodată vreo problemă cu ei, decât că părintele a protestat când în clădire trebuia deschis Centrul Ortodox, a fost deschis la același etaj unde sunt ei, dependenții merg acolo la consiliere. S-a răzvrătit și a protestat chiar și în fața patriarhului. Îi era teamă de ce fel de oameni vor intra în clădire, pentru că este un centru de consiliere pentru dependenți de alcool și droguri”, spune un vecin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *