Prima pagină » Local » Un nor de praf din Kazahstan a ajuns în România. Silviu Gurlui, despre „ceața care a învăluit Iașul prin aerosolii formați”

Un nor de praf din Kazahstan a ajuns în România. Silviu Gurlui, despre „ceața care a învăluit Iașul prin aerosolii formați”

03 sept. 2024, 18:40,
în Local

Un nor de praf din Kazahstan a ajuns în România. Silviu Gurlui a transmis detalii despre „ceața care a învăluit Iașul prin aerosolii formați” și a transmis o serie de recomandări pentru persoanele cu probleme respiratorii.

„Din analizele preliminare, pe datele de satelit, dar și de la stațiile interne, se observă un nor important de particule fine, micrometrice, care a pătruns în partea de nord-est a țării. Acest nor își are originea în Kazahstan, particulele fiind transportate spre vest, prin Rusia, Ucraina, Rep. Moldova. Cea mai afectată zonă pare să rămână doar Moldova, zona de nord est a României. Posibil și condițiile meteorologice să amplifice „ceața” care a învăluit Iașul prin aerosolii formați. Voi reveni imediat cum am date noi.
Preventiv, pentru astmatici, pentru cei cu probleme respiratorii, cred că e recomandat sa stați în zone cu climatizare, răcoroase, acasă. Porniți climatizarea și filtrele de poluare”, a transmis Silviu Gurlui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *