Prima pagină » National » Un nevăzător din Oradea a obținut permis de conducere

Un nevăzător din Oradea a obținut permis de conducere

08 sept. 2022, 13:24, 1 ,
în National

Noaptea minții în Oradea unde un nevăzător a obținut permis de conducere. Două persoane sunt judecate pentru fals material și înscrisuri oficiali și uz de fals pentru că au măsluit mai multe analize.

Concret, cele două persoane acuzate de uz de fals au măsluit rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul care are probleme mari de vedere, să-și poată reînnoi permisul de conducere.

Nevăzător din Oradea cu permis de conducere

Întâmplarea precum că un nevăzător din Oradea are permis de conducere a ieșit la iveală după ce cei doi soți au divorțat. Pentru a se răzbuna, soția bărbatului l-a dat pe fostul soț pe mâna procurorilor. Povestea este una mai veche, din 2018, dar abia acum a ieșit la iveală. Totul s-a produs în momentul în care bărbatul a primit o ofertă pentru a se angaja la o firmă de curierat din Elveția. Pentru a putea să se angajeze, bărbatul trebuia să-și reînoiască permisul. Problema a apărut în momentul în care bărbatul avea o legitimaţie de nevăzător pentru că avea o problemă gravă de vedere. Bărbatul chiar și-a depus dosar de pensionare pe caz de boală. Femeia a dorit dinadins ca bărbatul să muncească în domeniul curieratului și a întocmit un plan în acest sens.

Soția a susținut toate probele oftalmologice, a completat cu numele ei formularul și ulterior a șters numele ei și l-a trecut pe cel al bărbatului. Interesant este faptul că femeia le-a mărturisit procurorilor că a fost obligată de către soț să se ducă la analiza oftalmologică şi ulterior să facă falsurile din fișa de consultație care a fost depusă la Serviciul Permise. Cercetările făcute de anchetatori, care au solicitat şi o expertiză grafologică, au arătat că povestea cu falsul e reală, doar că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, cum a vrut ea să se creadă.

Bărbatul nevăzător neagă că ar fi făcut fals în acte

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că scrisul de pe foaia medicală este a soțitie și că el nu are nicio implicare în măsluirea documentului

 „Fosta sa soție a venit cu propunerea că în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, a declarat orădeanul în faţa anchetatorilor.

Povestea nu este de succes pentru niciunul dintre inculpaţi pentru că amândoi au fost trimiși în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale. Femeia a fost acuzată şi de inducerea în eroare a organelor judiciare pentru că la început a mărturisit că a fost obligată de soț să facă falsul în acte. Procesul a început la Judecătoria Oradea, unde ambii orădeni şi-au recunoscut în totalitate faptele.

Soția i-a spus judecătorului că a vrut să îl ajute pe fostul soţ și să își îmbunătăţească situația financiară, iar ulterior a mărturisit că și-a dat seama de faptul că, conducând cu mari probleme de vedere, soțul ar fi putut să producă un accident rutier în care ea sau copiii lor ar fi putut muri. Soțul i-a reproşat faptul că soția nu i-a păsat de siguranța copiilor din momentul în care acesta a obținut permisul şi până la denunțul făcut.

Judecătorul a condamnat-o pe femeie la 1 an de închisoare cu suspendare, iar pe bărbat la 3 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă. Unele surse au arătat faptul că cei doi soți și procurorii vor ataca cu apel decizia inițială. Instanța i-a anulat nevăzătorului permisul de conducere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *