Prima pagină » Actualitate » Un mort a fost întinerit cu 30 de ani! Firma ieșeană de monumente funerare și-a bătut joc de clienți
Un mort a fost întinerit cu 30 de ani! Firma ieșeană de monumente funerare și-a bătut joc de clienți

Un mort a fost întinerit cu 30 de ani! Firma ieșeană de monumente funerare și-a bătut joc de clienți

15 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Actualitate

O ieșeancă care a vrut să facă două monumente funerare s-a ales cu mai multe bătăi de cap. Societatea nu a finalizat lucrarea începută la jumătatea lunii august. Reclamația a ajuns și la Protecția Consumatorilor. „Am apelat la această firmă care are punct de lucru și în Prisăcani. Mi-au dat o factură, fără bon. Lucrările sunt deplorabile, neterminate și nefinisate”, spune reclamanta. „Dacă scrieți ceva, voi ajunge în instanță. Nu trebuie să vă dau numele meu”, spune o reprezentantă a societății, recomandată ca asistentă a managerului. Societatea este condusă de Vasile Daniel Cozianu

O ieșeancă a trecut prin clipe neplăcute în momentul în care a apelat la serviciile firmei de monumente funerare El Danymat Funerar SRL. La finalul verii, G.M. și-a propus să amenajeze două morminte în localitatea Prisăcani, unde sunt îngropați unchiul și mătușa. Muncitorii au cerut un avans ca să pornească lucrarea, cu o valoare totală de aproape 3.000 de lei. Femeia și-a pus mâinile în cap, pentru că lucrările ar fi fost de mântuială. Mai mult, reprezentanții firmei nu au mai răspuns la telefon și nici nu au mai finalizat lucrarea. Ieșeanca a reușit să se plângă doar la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. „Am apelat la această firmă care are punct de lucru și în Prisăcani. Mi-au dat o factură, fără bon. Lucrările sunt deplorabilie, neterminate și nefinisate. Mi-au blocat numărul cei de la firmă. Au greșit și scrisul de pe cruce. Pe unchiul meu l-au făcut mai tânăr cu 30 de ani. În loc de 1930, data nașterii, au trecut anul 1960. Lucrarea a fost una de suprafață, bordură, cruce și postament”, povestește ieșeanca.

Ce spun reprezentanții firmei

Conform datelor disponibile, societatea El Danymat Funerar SRL este condusă de Vasile Daniel Cozianu, care are calitatea de administrator, dar și de unic asociat. Firma a fost înființată în 2014 și are sediul în sat Dancu, comuna Holboca, pe strada Divinității. Datele financiare ale societății nu sunt disponibile. Reprezentanții societății au precizat că lucrarea a fost finalizată chiar în cursul dimineții de ieri. „Lucrarea a fost finalizată. Azi (ieri- n.r.) dimineață a fost o echipă acolo. Am încercat să o contactez pe mama doamnei. Oricum, trebuia să mai achite și suma de 400 de lei. Dacă scrieți ceva, voi ajunge în instanță. Nu trebuie să vă dau numele meu. Doamna nu avea de unde să știe, pentru că a fost în weekend. Nu știu ce să spun (despre scrisul greșit de pe cruce- n.r.). Eu sunt acoperită pentru că nu mi-a achitat toată suma. M-au sunat de la Protecția Consumatorilor și mi-au spus că nu sunt motive. Femeia nu este în toate facultățile. A lucrat la «Socola»”, a spus o femeie care s-a recomandat asistenta managerului societății.

Au fost și alte cazuri

Alt patron al unei cunoscute firme de monumente funerare a devenit personajul principal al unui scandal pornit de la o cruce. Pe data de 29 ianuarie 2019, Ionel Cucu, din comuna Țibana, a venit la Iași să comande un monument funerar pentru un cavou unde a fost înmormântată o rudă apropiată. S-a dus în poarta cimitirului „Sf. Vasile”, unde a găsit firma Vasfer Monument SRL. Aici a fost întâmpinat de Vasile Feraru, patronul firmei. Cucu povestește că Feraru i-ar fi promis că lucrarea va fi gata în câteva zile. Dar, până în luna februarie, beneficiarul nu a primit comanda, pentru care a plătit prețul integral de 720 de lei, la care s-au adăugat 60 de lei pentru scrisul de pe cruce. În replică, Feraru a precizat că nu a putut lucra din cauza frigului. Chiar și așa, a fost amendat de către comisarii de la Protecția Consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *