Prima pagină » Local » Un minor, pedepsit de judecătorii ieșeni pentru tentativă de omor! Scene sângeroase, pe străzile din Iași! A pus mâna pe o sapă și a încercat să facă moarte de om!
Un minor, pedepsit de judecătorii ieșeni pentru tentativă de omor! Scene sângeroase, pe străzile din Iași! A pus mâna pe o sapă și a încercat să facă moarte de om!

Un minor, pedepsit de judecătorii ieșeni pentru tentativă de omor! Scene sângeroase, pe străzile din Iași! A pus mâna pe o sapă și a încercat să facă moarte de om!

11 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Magistrații ieșeni au pedepsit un minor, pentru tentativă de omor. Anchetatorii au afirmat că Teodor C. a încercat să facă moarte de om. În urma unor scene sângeroase, victima a fost transportată de urgență la spital, pentru primirea de îngrijiri medicale. Doctorii au constatat că viața victimei a fost pusă în pericol

Magistrații au pedepsit un minor, în urma unor scene sângeroase care au avut loc pe străzile din județul Iași! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au luat în cazul lui Teodor C., aflat în prezent în Penitenciarul de Minori Tichilești, măsura educativă a internării într-un centru de detenție, pentru o perioadă de 5 ani, pentru tentativă de omor. În plus, magistrații l-au pus pe minor la plata unor despăgubiri către victimă.

„Instanța admite acțiunea exercitată de partea civilă F.H. Îl obligă pe inculpat la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale și a sumei de 10.000 de euro, cu titlu de daune morale. „, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Minorul, acuzat că a vrut să facă moarte de om: a pus mâna pe o sapă și a început să lovească

Procesul lui Teodor C. a început pe 7 septembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe minor pentru tentativă de omor. Asta, după ce adolescentul de 17 ani fusese încătușat pe 17 iulie 2020.
Anchetatorii au susținut că individul a fost protagonistul unor scene de o violență extremă, încercând să-și omoare un amic. Victima a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovită cu o sapă și un par. Întreg scandalul a izbucnit în curtea unei tinere. Minorul Teodor C. a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva luni. Astfel, procurorii au menționat că incidentul care a cuprins scene de o violență extremă s-a petrecut la mijlocul lunii iulie 2020.

„S-a reținut că, în noaptea de 16 spre 17 iulie 2020, în jurul orei 00:00 – 00:30, în timp ce se afla în curtea locuinței unei tinere din satul și comuna Sinești, județul Iași, inculpatul T.C. (17 ani) i-a aplicat persoanei vătămate F.H. (21 de ani) multiple lovituri la nivel cranian și toraco-abdominal cu un obiect tăietor / despicător (parte metalică sapă) și cu un obiect contondent (o scândură), cu intensitate mare, cauzându-i plăgi tăiate / înjunghiate în regiunea dorsală, subcapsulară penetrantă dreapta, fracturi de oase proprii nazale, o fractură de coastă, pneumotorax, contuzie hepatică etc., leziuni care au fost de natură să-i pună în primejdie viața”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Lovit cu sapa și cu un par, a ajuns în stare gravă la spital

Incidentul ce a cuprins scene sângeroase a fost sesizat autorităților printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La scurt timp, la fața locului s-au deplasat un echipaj medical și unul de Poliție. Victima a fost preluată de echipajul de pe ambulanță și transportată la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale. Doctorii care s-au ocupat de tânărul de 21 de ani au ajuns la concluzia că viața acestuia a fost pusă în pericol de leziunile suferite. Victima a fost salvată din ghearele morții de către medici, chiar dacă pierduse mult sânge și era într-o stare gravă la sosirea în spital.
Totodată, oamenii legii au demarat o anchetă de urgență și, în cele din urmă, au ajuns la principalul suspect pentru comiterea faptei. Acesta a fost preluat și dus la audieri.

„În ceea ce privește atitudinea procesuală a inculpatului, acesta a recunoscut comiterea faptei, motivând că se afla sub influența băuturilor alcoolice, dar și pe fondul rememorării unui conflict anterior avut cu victima”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *