Prima pagină » National » Un minor din Suceava a fost condamnat pentru 104 furturi. Ce pedeapsă a primit
Un minor din Suceava a fost condamnat pentru 104 furturi. Ce pedeapsă a primit

Un minor din Suceava a fost condamnat pentru 104 furturi. Ce pedeapsă a primit

14 mart. 2021, 12:37,
în National

Polițiștii de la Secția RuralăȘcheia au pus în aplicare, joi, un mandat de executare a pedepsei pe numele unui minor în vârstă de 17 ani, care a fost condamnat de Judecătoria Suceava la pedeapsa de 1 an și 9 luni de detenție într-un centru educativ de minori, pentru fapte de furt repetate.

Eduard S., care este domiciliat în Gura Humorului, dar în ultimii ani a trăit mai mult pe la Șcheia, a fost identificat și dus sub escortăla Centrul Educativ Târgu Ocna, din județul Bacău, unde își va executa pedeapsa. De precizat căminorul a executat deja parte din pedeapsă, în arest preventiv.

Minorul de etnie romăajuns acum la Târgu Ocna este cel care a fost sechestrat în ajun de Paști, în anul 2017, pe când avea vârsta de 13 ani, de oamenii exasperați de faptele de furt repetate ale acestuia.

La vremea respectivă, Eduard S. avea întocmite pe numele său nu mai puțin de 104 dosare penale pentru furt, tentativăde furt, sau distrugere, potrivit Minitorul de Suceava.

Minor condamnat pentru crima de la Sântana

Sentința în cazul crimei de la Sântana a fost pronunțată, așadar inculpatul în vârstă de 17 ani la data comiterii crimei va fi internat într-un centru de minori pentru o perioadă de nu mai puțin de 11 ani. Sentința este pronunțată în primă instanță iar apelul înaintat la Timișoara se va judeca în data de 14 septembrie a.c..

Aplică inculpatului minor C.P.I. , măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 11 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt calificat. În temeiul art. 399 alin.1 şi art. 404 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpat, cu datele de identificare de mai sus, pe o perioadă de 60 de zile începând cu data de 01.07.2020.

În temeiul art. 399 alin. 9 şi art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală, raportat la art. 72 alin. 1 Cod penal şi art. 127 Cod penal, deduce din măsura educativă privativă de libertate aplicată inculpatului, durata reţinerii şi a arestului preventiv, începând cu data de 30.03.2020 până la zi. (…) În baza art. 112 alin. 1 lit.b Cod penal, confiscă în vederea distrugerii cuţitul folosit de inculpat la comiterea infracţiunii”, se arată în hotărârea Tribunalului Arad.

Crimă descoperită din greșeală

La sfârșitul lunii martie, a avut loc o crimă la Sântana, despre care s-a aflat aparent din greșeală, după ce echipajul de ambulanță a încurcat adresele. Astfel, un echipaj de ambulanță a găsit într-o casă din localitate trupul fără suflare al unui bărbat care ar fi fost ucis de persoane necunoscute.

O ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Arad s-a deplasat la o misiune în Sântana, doar că a greșit adresa, ajungând astfel la casa unde bărbatul zăcea fără suflare. Bărbatul de 49 de ani avea urme de violență pe corp și se pare că ar fi fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit. Procurorii s-au deplasat la locul crimei și au demarat cercetările, pentru a putea să calce pe urmele celor ce se fac vinovați de aceste fapte și să îi tragă la răspundere penală pentru crima comisă.

Ei bine, la trei zile de la faptă s-a aflat și scenariul crimei. Autorul era un minor de doar 17 ani. Din cercetările efectuate s-a conturat următoarea situație de fapt:

În noaptea de 26/27.03.2020 inculpatul minor, în vârstă de 17 ani, i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit persoanei vătămate de sex masculin, în vârsta de 49 ani, care au condus la decesul acesteia, după care a sustras un telefon mobil și o tabletă, aparținând persoanei vătămate, bunuri vândute ulterior unor terți.

Inculpatul minor urmează a fi propus pentru arestare preventiva la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad. Acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, aspect care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate” , informau la acea vreme reprezentanții Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`