Prima pagină » Local » Un minor de numai 15 ani din Iași a fost arestat! A sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași – EXCLUSIV
Un minor de numai 15 ani din Iași a fost arestat! A sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași – EXCLUSIV

Un minor de numai 15 ani din Iași a fost arestat! A sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași – EXCLUSIV

08 sept. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un minor de numai 15 ani din Iași a ajuns după gratii, pentru că a vrut să trăiască niște senzații tari. Acesta a sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier, profitând de faptul că autovehiculul avea cheile în contact și a decis să iasă la o plimbare prin cartierul Tătărași. A înlemnit când polițiștii i-au ieșit în față

Ionel Gajora, în vârstă de 15 ani, a dat de belea după ce s-a trezit cu polițiștii în fața lui. Acesta a vrut să-și demonstreze șmecheria, a sustras un autovehicul și a ieșit la plimbare. Inițial, a fost arestat pentru o durată de 24 de ore, iar ulterior s-a solicitat arestarea preventivă pentru 30 de zile, fiind acceptată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași.

Un minor de numai 15 ani din Iași a fost arestat! A sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași

În data de 06 septembrie 2023, Ionel Gajora a ajuns în spatele gratiilor pentru o durată de 30 de zile, fiindcă a furat un autovehicul parcat într-un șantier din Iași. Acesta a profitat de faptul că autoutilitara avea asigurare și cheile în contact și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași.

„Prin ordonanța din data de 06.09.2023 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de un inculpat minor de gen masculin, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosință prev. de art. 230  alin. (1)  raportat la art. 228 alin. (1)- art. 229 alin. (1) lit. b) din Codul Penal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335  alin. 1 din Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 113 alin. (2) Cod pen. și art. 38 alin. (1) Cod pen.

În ce priveşte circumstanţele faptice, s-a reţinut în esenţă că, în noaptea de 04/05.09.2023, inculpatul minor, în vârstă de 15 ani, ar fi sustras o autoutilitară ce se afla parcată în curtea unui şantier situat în zona străzii Trei Fântâni din mun. Iaşi, profitând de faptul că autovehiculul nu era asigurat şi avea cheia în contact. În continuare, ar fi condus respectiva autoutilitară pe drumurile publice din mun. Iaşi fără a deţine permis de conducere, deplasându-se până în cartierul Tătăraşi, din mun. Iaşi. La data de 05.09.2023, inculpatul a fost reţinut pentru o durată de 24 de ore, iar în ziua de 06.09.2023, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a solicitat arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile, solicitare care a fost admisă, la aceeaşi dată, de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, transmite procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un alt minor a fost arestat la Iași

În urmă cu ceva timp, un minor din comuna ieșeană Ciurea a intrat în vizorul anchetatorilor după mai multe plângeri formulate de părinții celor patru minore. Trei dintre cele patru fete au vârsta de aproximativ zece ani, în vreme ce una este mai mică.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, părinții celor patru fete (I.P., E.G.P., E.N. și Ș.C.) s-au plâns că minorele ar fi fost agresate sexual. Mai exact, părinții le-au povestit anchetatorilor că fetițele s-au plâns că ar fi asistat, în repetate rânduri, la adevărate scene de exhibiționism, la care ar fi fost supuse de minor.

Oamenii legii au afirmat că, de fapt, scenele groaznice la care ar fi fost supuse cele patru fetițe ar fi avut loc în vara anului trecut. Astfel, I.P. ar fi fost agresată sexual de patru ori, la fel ca E.N., în timp ce Ș.C. ar fi fost supusă în trei rânduri la astfel de scene. De asemenea, E.G.P. ar fi asistat la o singură scenă de acest gen.

Rămâne de văzut ce pedeapsă va primi minorul în vârstă de numai 15 ani, care a fost arestat preventiv pentru o durată de 30 de zile, fiindcă a sustras o autoutilitară care era parcată în curtea unui șantier și a ieșit la o plimbare prin cartierul Tătărași, deși nu avea permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *