Prima pagină » National » Un minor a fost reținut, după ce s-a filmat chinuind o pisică până a omorât-o

Un minor a fost reținut, după ce s-a filmat chinuind o pisică până a omorât-o

02 sept. 2020, 11:04,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Un adolescent, în vârstă de 16 ani, din Timişoara a imortalizat momentul în care supunea unor chinuri groaznice o pisică. Mândru de isprava sa, a publicat imaginile pe una dintre rețelele de socializare.

Un minor s-a filmat chinuind o pisică până a omorât-o. A fost reținut pentru 24 de ore

Momentele dramatice au ajuns şi la autorități. Polițiștii l-au identificat în foarte scurt timp pe proprietarul contului. Tânărul, în vârstă de 16 ani, a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, pentru că a schingiuit pisica până a ucis-o.

Adolescentul loveşte cu picioarele animaluțul, în timp ce acesta se zbate să scape. Băiatul profită de faptul că afară s-a lăsat seara şi în jur nu este nicio persoană care să-l oprească.

Amuzându-se copios, băiatul se filmează în timp ce sărmana pisică încearcă să fugă. Este prinsă mereu şi supusă unor chinuri groaznice. În cele din urmă, din nefericire animăluțul își dă ultima suflare.

Imaginile greu de privit i-au bulversat pe internauți. De pe platforma de socializare, clipul a ajuns şi la forțele de ordine. Adolescentul a fost identificat cu mare ușurință de poliţişti şi adus, alături de părinţi, la secţie. Pus în faţa probelor, acesta nu și-a negat faptele. Poliţiştii nu s-au lăsat impresionaţi de regretele sale şi l-au reţinut pentru 24 de ore, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Timiş.

„La data de 01 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Urbană Timișoara s-au sesizat din oficiu în urma vizionării unei înregistrări video postată pe o rețea de socializare, filmare în care se observă un bărbat care lovea cu piciorul o pisică, în parcul Clăbucet din municipiul Timișoara. Polițiștii timișeni au demarat imediat verificări cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Motru fiind identificat un tânăr de 16 ani, din comună Mătăsari, județul Gorj bănuit de comiterea faptei. În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” – anunţa IPJ Timiş.

Proiectul Poliţiei Animalelor, în dezbatere publică

Ministerul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, pe 25 august 2020, înființarea Poliției Animalelor. Marcel Vela a prezentat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, fiind vizată înființarea Poliției Animalelor.

„Instituim obligația Consiliilor Județene de a asigura serviciu public de adăpostire a animalelor. Animalele pot fi dat în custodie temporară unor organizații neguvernamentale.

Se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domeniul, locuința dau domiciliul oricărei persoane, fără acceptul lor, dacă se indică faptul că în acel spațiu se află animale în pericol. Este un privilegiu că eu sunt cel în mandatul căruia s-a înființat Poliția Animalelor.”, a declarat Marcel Vela.

Marcel Vela anunță înființarea Poliției Animalelor

Astfel, conform proiectului, polițiștii pot intra în orice casă sau sediu de firmă, fără acceptul propritarilor, dacă sunt semnalate fapte de cruzime împotriva animalelor, a precizat Vela.

„Se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde pe domeniul, la domiciliu sau în reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice fără acordul reprezentantului legal, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor, care indică faptul că acolo se află un animal în situație de pericol.

O altă noutate este că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate fără consimțământul persoanei care deține animalul“, a precizat Marcel Vela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *