Prima pagină » Titlurile zilei » Un minicartier de vile va fi construit în Bucium! Clădirile vor avea 4 niveluri – FOTO

Un minicartier de vile va fi construit în Bucium! Clădirile vor avea 4 niveluri – FOTO

28 nov. 2023, 02:00, 19 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

În zona Bucium va fi edificat un nou minicartier de vile. Proiectul imobiliar va fi suspus dezbaterii publice pe data de 04.12.2023. Investitorii vor fi nevoiți să cedeze și o parte din teren pentru extinderea drumului public. Proprietatea este identificată în apropiere de limita cu localitatea Bârnova

Un nou proiect imobiliar este anunțat în zona Bucium, unde investitorii vor să construiască mai multe vile. Pe o suprafață de 5.390 de metri pătrați, Maximilian Diac, Lucian Badruș, Vasile Dănuț Diaconu, Florin Ionuț Balașca și Maria Crina Arva au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru introducerea terenului în intravilanul municipiului Iași, în vederea construirii unui număr de 5 vile. Conform indicatorilor urbanistici, clădirile vor avea regimul de înălțime D+P+1E+M (4 niveluri). Proprietatea este identificată pe strada Dealul Crăițelor. Procentul de ocupare a terenului (POT) propus este de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 0,9.

„Zona studiată nu este echipată corespunzător din punct de vedere al circulației auto. În zona proprietății, strada Dealul Crăițelor are profilul transversal variabil, este nemodernizată și nedimensionată corespunzător conform legii. Circulația rutieră se desfășoară pe o tramă stradală ce nu este dimensionată conform legislației în vigoare. Principala cale de comunicație din zonă este strada Dealul Crăițelor (drumul DE907/1)”, se arată în PUZ. În zona Bucium sunt anunțate și alte proiecte imobiliare.

Minicartierul de vile din Bucium va fi suspus dezbaterii publice

Proiectul din Bucium se află în stadiul de dezbatere publică. Sesiunea este programată la sediul Primăriei Iași, pe data de 04.12.2023, începând cu ora 11.00. Vecinii direct afectați de proiect pot depune obiecții în cadrul consultării publice. Aproape 250 de metri pătrați din amplasament vor fi cedați municipalității pentru extinderea drumului public.

„Parcarea va fi amenajată la suprafață sau în demisolul clădirilor propuse. Locurile de parcare se vor calcula conform HCL 425/2007. Locurile de parcare vor fi realizate în interiorul proprietății, în afara domeniului public. Conform HCL 425/2007, pentru locuințe unifamiliale cu lot propriu numărul de locuri de parcare necesar se calculează cu raportul 2 locuri de parcare pentru fiecare lot, rezultând un necesar de 10 locuri de parcare pentru amplasamentul studiat”, se mai arată în documentația PUZ. Și Vasile Pușcașu, patronul Hotelului Traian, vrea să construiască, în Bucium, un cartier cu 45 de vile.

A reapărut proiectul controversat din Păcurari

Tot pe data de 04.12.2023 va fi dezbătut și proiectul celor de la Vectra Trading SA, deținută de afaceristul Ioan Trofin. La începutul anului a mai fost dezbătut, ocazie cu care s-au prezentat, la primărie, nu mai puțin de 20 de vecini nemulțumiți de amploarea planului din zona aleii Ioan Petru Culianu.

Au contestat proiectul imobiliar ce prevede construirea unui număr de 14 blocuri de locuințe colective, cu regimul de înălțime S+D+P+2E. Amplasamentul de 1,8 hectare este identificat vizavi de halele de producție ale companiei Totalgaz Industrie. În special, s-a pus problema traficului rutier din zonă. La sesiunea de săptămâna viitoare, investitorii nu vor reveni cu modificări. Regimul de înălțime a clădirilor a rămas neschimbat. În schimb, vor să prezinte un studiu de trafic întocmit recent.

Revenind la minicartierul de vile din Bucium, proiectul mai are nevoie și de acordul Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Comentarii
  • Așa, și după aia dați-vă de ceasu morții din cauza traficului rutier și a aglomerației! Vă plângeți că Bucium-ul dus-întors îl faceți cam într-o oră jumate, chiar două. Bun așa.

  • Florea Sebastian

    Pai daca toate ogoarele patriei vor fi acoperite cu blocuri si case unde vreti fratilor sa se mai dezvolte fauna, sa gasim iepuri, fazani, caprioare, porci mistreti….sa mergem si noi la vanatoare?

  • anti daunatori imobiliari

    Deci :
    1. Teren in extravilan, fara utilitati, fara drum de acces.
    2. Pe versant instabil, cu fosa septica in sol argilos. Alunecarile vor fi garantate.
    3. D+P+1E+M, cu CUT=0,9 inseamna locuinte colective. Deci blocusoare, nu vile.

    Daunatorii imobiliari vor trecerea terenului in intravilanul municipiului Iasi, pentru ca astfel proprietarii sa poata cere Primariei Iasi sa le faca drum, sa-l asfalteze, sa le traga utilitati, cu alte cuvinte sa le urbanizeze zona, si in faza a doua sa le stabilizeze versantul. Pe cheltuiala cui? Pe cheltuiala tuturor iesenilor care nu vor locui acolo.

  • Un om ce vrea sa facă și el o casa și așteaptă de 4 ani PUZ.

    Domnule ziarist ar fi bine ca înainte da a scrie un asemenea articol care da bine , sa te documentezi . În zona sunt utilități gen Apa , Curent , electric…. Acea zona propusa este în mijlocul unei suprafețe deja întrata în intravilan. Drumul Dealul Craitelor este dimensionat corespunzător 8m lățime. Și 4 niveluri din care unul e subteran și ultimul mansarda , nu cred ca este relevant dar asa știi tu. Și de unde denumirea de dezvoltator? 5 oameni simpli pe un teren de 5390mp cu drum privat inclus. Când un singur om propune PUZ pe 5500mp atunci se cheamă dezvoltator .

  • De acord cu @anti dăunatori imobiliari. Eu unul nu sunt de acord ca banii mei să fie folosiți de Primarie pentru ca sa le tragă ălora utilități pe deal și să le facă și drum asfaltat. Fără pomeni pe banii altora. Este teren extravilan, atunci să rămână extravilan! Așa l-au cumpărat, așa să și rămână.

  • CUT 0,9 la 5390 m2 teren = o suprafata construita desfasurata de 4851 m2, deci 970 m2 per constructie, si 242 m2 per nivel. E clar. Astea sunt din start locuinte colective (blocuri), nu locuinte individuale. Prevad ca vor face cerere de supraetajare cu minim un nivel.

  • Bloace pe dealuri, doar ca ce va mai mititele, de unde vilute?
    Or sa stea in trafic 2 ore dimineata si 2 ore dupa amiaza.
    Votati, votati si iar votati!

  • Stupizi cei care cumpara acele apartamente.
    Deja Visan ul arata ca o favelă.
    Trafic infernal, alunecări de teren,mizerie fara drum samd
    La fiecare coteață de apartament vândut dezvoltatorul are un profit minim de 12.000 $

  • Nu ati inteles bine !, 5 familii au depus inpreuna documentatia pentru ale lor 5 case pe terenul cumulat inpreuna !, s-au pus inpreuna la proiect si aprobari acte case tocmai pentru a avea un rezultat mai bun si mai eficient in realizarea actelor pentru case , o forta juridica mai mare

  • Mai bine casă la țară singur in curte, cu acces la transport in comun auto și feroviar. Dai o avere pentru care ramai sclavul bancii jumate din viață ca să stai la bloc, in mediu cvasi-urban si să te toace in cap feluriți melteni chivernisiți, cu obiceiurile lor neamprostești.

  • Băieții de oraș nu vor cumpăra niciodată la tara. Vor rămâne în oraș. Ar trebui sa se construiască cat mai mult pe coclauri. Chemarea pământului ne va scăpa de toți țăranii deveniți orășeni și aflați la prima generație pe asfalt.

  • Sunt baieti de oras care doresc sa isi faca si ei o casa , vila in afara mizeriei si galagiei din oras !, unul dintre ei e nascut si crescut in Alexandru pe strada Musatini

  • Da, sigur. Și găsesc noroaiele de la tara, manelele vecinilor de peste gard, plus aglomerația din trafic. Fain!

  • Se da problema cu următorul enunț: daca 5 case = minicartier, atunci X case = cartier. Sa se găsească valoarea X.

  • @Ciurea, te pacaleste cuvantul vila. A calculat unul mai sus. Sunt 970 mp construiti pentru o „vila”!!! N-are cum sa fie locuinta individuala la suprafata asta. E un fel de blocusor.

  • Din pacate nu prea poti sa iti alegi vecinii, ai dreptate cu manelele , am avut parte de fenomenul asta , acum sau mai linistit , cu noroaiele nu prea sunt probleme daca ai trotuare in jurul casei si iesire frumos betonata la sosea , intradevar dimineata si seara e nasol cu traficul dar este fix aceiasi problema sau mai bine chiar decit in soseaua Nicolina, CUG, , Bucium , Pacurari , Aviatiei , Tomesti , Dancu peste tot la orele de virf , dar nimic nu se compara cu senzatia sufleteasca , cind iesi dimineata afara cu cafeaua in mina , pisicile te saluta miorlaind in cor , cateii se gudura si sar in jur , iti privesti cu drag straturile de flori si trandafiri si sorbesti multumit o gura de cafea in zumzait de albine harnice prin florile din copacii fructiferi , ori seara cind te relaxezi cu un pahar de vin pe terasa , animalutele tolanite in jurul tau, un cor mare de greieri iti cinta fericiti maretia si frumusetea Lunei pline inconjurata de toate stelele Caii Lactee !, maretele si frumoasele rasarituri si apusuri de soare si mirosul viei Capsunica coapta si gata de cules !, nuuu voi blocarii care traiti in dormitoarele , cutiile de pantofi ale orasului nu aveti cum sa cunoasteti bucuria asta !, si eu am fost baiet de oras nascut si crescut in oras , dar glasul naturii este cu mult mai minunat decit zgomotele celor 20, 40 de familii cu problemele lor sociale care traiesc sub tine ori deasupra ta

  • Deaul Craitelor nu apatine de Barnova?

  • Ciurea, zici ca esti marius de la “lamarus”

  • @M.B.
    Şi ăla-i la fel de agramat?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025