Prima pagină » Actualitate » Un militar român călcat de tanc a murit. Acesta participa la un exerciţiu de rutină

Un militar român călcat de tanc a murit. Acesta participa la un exerciţiu de rutină

18 mart. 2022, 13:30,
în Actualitate

Doliu în Ministerul Apărării Naţionale. Un militar român călcat de tanc a murit astăzi, 18 martie 2022, în timp ce se afla la un antrenament. Bărbatul avea 35 de ani, era căsătorit şi era angajat în cadrul MApN din anul 2008.

Eforturile depuse pe timpul perioadei de pregătire creează premisele ca obiectivele structurii să fie îndeplinite cu profesionalism și devotament de către fiecare militar.

Un militar român călcat de tanc a murit. Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă

Finalul de săptămâna vine cu o veste tristă. Familia unui militar român este în doliu, după ce acesta a fost călcat de un tanc în timpul unui exerciţiu.

Tragedia a avut loc vineri dimineață, pe un poligon din județul Galați. Soldatul participa la un exercițiu de rutină când a fost călcat de un tanc pe Poligonul Smârdan.

Din nefericire, bărbatul a murit pe loc. Medicii care au sosit la fața locului i-au aplicat manevrele de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decesul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, de care se ocupă Parchetul Militar.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, a cmentionat că militarul coordona manevrele necesare începerii deplasării unuia dintre tancuri.

”Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 35 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Exerciţii militare, anunţate de MApN

Reamintim faptul că în ultimele zile, au avut loc mai multe exerciții militare anunțate de Ministerul Apărării Naţionale, printre care Exercițiul „Vestitorul 22” la Centrul 110, Exercițiul „Lupilor Negri”, Exercițiul „Șoimilor Carpaților” şi altele.

„Militarii Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică „Viceamiral ing. Grigore Marteş” au desfășurat, în perioada 10-11 martie, exercițiul de antrenament în teren „Vestitorul 22”.Obiectivul principal al exercițiului a constat în perfecționarea deprinderilor militarilor, prin instalarea, exploatarea și menținerea în funcțiune a mijloacelor de comunicații din dotarea unității, pentru a asigura suportul tehnic de specialitate.***Exercițiul „Vestitorul 22” face parte din Planul cu principalele activități al Forțelor Navale Române”, a anunțat MApN pe Facebook.

Accident rutier în care a fost implicat un convoai militar

Reamintim faptul că la începutul acestei luni a avut loc un accident rutier în Buzău. A fost implicat un convoi militar al Armatei Romane. Traficul a fost blocat timp de mai multe ore.

Trei camioane care formau convoiul militar s-au ciocnit între ele.

De asemenea, la finalul lunii februarie, un alt incident auto a avut loc între mai multe vehicule militare care aparţineau NATO.

„DN 7, km 217+600m, pe raza localității Călinești, coliziune între trei autovehicule militare- Convoi NATO – cetățeni americani, soldat doar cu pagube materiale, fără încărcătură militară. Se circulă alternativ, traficul fiind blocat pe sensul Râmnicu Vâlcea-Sibiu”, a informat la acel moment purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Din nefericire, un militar român călcat de tanc a murit astăzi și va fi condus pe ultimul drum zilele următoare cu onoruri militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`