Prima pagină » National » Un militar a suferit arsuri grave după ce un incendiu a izbucnit la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti

Un militar a suferit arsuri grave după ce un incendiu a izbucnit la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti

28 oct. 2022, 12:29,
în National

În urma unui incendiu declanşat la nivelul Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti, un militar a fost rănit. Flăcările au cuprins imobilul în noaptea dinspre joi, 27 octombrie 2022, spre vineri, 28 octombrie 2022.

Din primele informaţii furnizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), militarul de la pază implicat la stingerea flăcărilor a suferit arsuri grave. Incendiul s-a declanşat vineri dimineaţă, în jurul orei 03:00. Punctul de la care a plecat incendiul, conform MApN, ar fi un spaţiu tehnic amplasat la parterul Palatului Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

De la ce a pornit incendiul de la Palatul Cercului Militar Național din București

În urma declaraţiilor furnizate de Ministerul Apărării Naţionale, flăcările ar fi pornit de la o perdea şi câteva cabluri telefonice aflate în încăperea de mici dimensiuni situată la parterul clădirii. La vederea fumului, doi militari au intervenit pentru a opri o posibilă răspândire a flăcărilor. Cei doi fac parte din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Mai exact, militarii implicaţi se ocupă cu asigurarea pazei de la nivelul Palatului Cercului Militar Naţional.

„Doi militari din cadrul Brigăzii 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’, care asigurau paza Palatului Cercului Militar Naţional, au intervenit prompt pentru stingerea flăcărilor. Unul dintre ei a suferit arsuri în timpul intervenţiei, fiind transportat de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, unde se află în stare stabilă”, a declarat Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Din nefericire, unul dintre cei doi bărbaţi a suferit o serie de arsuri în cadrul intervenţiei. Victima a fost transportată la cea mai apropiată unitate de urgență pentru a primi îngrijiri medicale. La spital, medicii au confirmat starea stabilă a acestuia. Potrivit MApN, militarul se află în afara oricărui pericol.

Cei de la echipele ISU Bucuresti-Ilfov au fost chemaţi la faţa locului pentru a putea stinge incendiul în baza unui apel făcut la 112. Intervenţia acestora a făcut posibilă lichidarea focului aproximativ la ora 03:35. Nu au fost înregistrate pagube materiale semnificative.

În baza evenimentului survenit, cei de la Parchetul Militar situat lângă Tribunalul Militar Bucureşti vor analiza cauzele ce ar fi dus la declanşarea focului. Procedurile circumstanţelor vor fi, de asemenea, stabilite. În acest sens a fost numită o comisie administrativă.

Incendiu la nivelul municipiului Iaşi

Incendiile devin tot mai frecvente la nivelul României. Cazul militarului ce a suferit arsuri la nivelul corpului este unul fericit şi asta pentru că se află în afara oricărui pericol. Din păcate, la nivelul municipiului Iaşi, în urma declanşării unui incendiu într-o locuinţă, doi bărbaţi au fost carbonizaţi. Deşi echipajele de intervenţie au sosit la timp, flăcările puternice au permis salvarea doar a două persoane. Potrivit surselor, incendiul ar fi pornit de la necurățarea la timp a coșului de fum.

De asemenea, tot mai multe case sunt cuprinse de flăcări din cauza neatenției.

Incendiul de la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti a fost lichidat de echipele ISU Bucuresti-Ilfov chemate la fața locului. Din dorința de a opri răspândirea focului, un militar a suferit arsuri. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital. Atât motivul, cât si procedurile circumstanţelor vor fi stabilite în scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *