Prima pagină » Culinar » Un meniu sănătos pentru un prânz delicios! Ce să gătești atunci când nu mai ai idei

Un meniu sănătos pentru un prânz delicios! Ce să gătești atunci când nu mai ai idei

02 oct. 2024, 12:42,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, îți va veni în ajutor acest preparat care va fi perfect pentru un prânz delicios, de asemenea, îl poți prepara și foarte repede și va transforma o zi obișnuită într-una memorabilă.

Fie că ești la birou, acasă sau la o ieșire în oraș, un prânz delicios te poate revitaliza și îți poate da un impuls de energie. Aceasta este masa care ne oferă un binevenit moment de răgaz în mijlocul unei zile agitate. Combinarea ingredientelor proaspete, atent selecționate va face din următorul preparat, unul pe care-l vei dori să-l tot prepari.

Ce să gătești pentru un prânz delicios

Prânzul este mai mult decât o simplă masă, este o oportunitate de a te bucura de preparate delicioase, care îți oferă atât satisfacție gustativă, cât și nutrienții necesari pentru a te menține activ pe tot parcursul zilei.

Indiferent dacă îți pregătești prânzul acasă sau preferi să-l savurezi la un restaurant, esențial este să faci alegeri care îmbină gustul plăcut cu beneficii pentru sănătate.

Iar dacă îți dorești să ai parte de un prânz delicios, puiul parmentier este alegerea perfectă, acest preparat se face din carne de pui între două straturi de piure de cartofi cu brânzeturi.

Rețeta de pui parmentier este perfectă pentru un prânz delicios și nu este altceva decât carne de pui gătită cu ceapă, așezată într-o tavă, peste care se adaugă compoziția din cartofi. Dacă îți dorești și ceva dulce alături de acest preparat, poți să faci și un tort cu mere într-un timp util.

Astfel că, pentru a pregăti acest prânz delicios ai nevoie de 400 gr carne de pui sau chiar de curcan, 1 – 2 cepe, 1 kg cartofi, 200 ml lapte, în funcție de cât absorb cartofii, 100 – 150 gr cașcaval ras sau tipul de brânză preferat, 50 gr unt, ulei, sare, piper și puțină nucșoară.

Cum se prepară acest preparat

Primul pas constă în pregătirea cartofilor, aceștia se fierb în coajă, se răcoresc și apoi se decojesc. Se adaugă peste cartofi laptele și untul, sare, piper, nucșoară, se pot amesteca fie cu mixerul, fie manual, puteți da fi prin răzătoare cartofii fierți și răciți.

Trebuie să iasă o compoziție de o consistență similară piureului. De reținut că un praf de nucșoară schimbă mereu aroma compozițiilor cu cartofi, este practic obligatorie.

Se curăță ceapa, se taie fin, se călește cu ulei câteva minute la foc mediu. Peste ceapă se adaugă carnea de pui tăiată cuburi mici sau fâșii înguste și mai lungi. Se călesc împreună alte câteva minute. Se poate refolosi și carne de pui rămasă de la alte feluri.

Într-un vas termorezistent de ceramică sau de sticlă uns sau cu ulei sau cu un compunem caserola: tapetăm întâi cu puțin pesmet, apoi așezăm uniform jumătate din compoziția de cartofi; adăugăm  carnea de pui, după care completăm cu cealaltă jumătate de compoziție cu cartofi.

Se presară deasupra cașcaval ras sau alte brânzeturi, după preferință, eventual și puțin pesmet. Se coace în cuptorul deja încălzit circa 10-15 minute la 200°C, până când începe să se rumenească deasupra.

Iar prânzul delicios din pui este gata și se servește cald, ideală la prânzul de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`