Prima pagină » Economic Local » Un membru PSD vrea să pună mâna pe un spațiu strategic din Copou! Afacerea este vânată de toți medicii
Un membru PSD vrea să pună mâna pe un spațiu strategic din Copou! Afacerea este vânată de toți medicii

Un membru PSD vrea să pună mâna pe un spațiu strategic din Copou! Afacerea este vânată de toți medicii

25 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Fost consilier local PSD, dr. Victor Bejan vrea să cumpere un spațiu medical. În trecut, spațiile se vindeau cu prețuri exorbitante, licitațiile fiind dure. Medicul radiolog spune că a investit zeci de mii de euro și că ar fi păcat.”Eu am concesionat cabinetul respectiv și vreau să-l cumpăr. Este vorba de 27 de metri pătrați. Voi continua tot pe radiologie. Pe mine mă interesează pentru că am investit deja câteva zeci de mii de euro. Sper să pot câștiga. Acum sunt doar membru (despre PSD- n.r.)”, a precizat doctorul Bejan. Licitația pornește de la 166.000 de lei, adică 35.000 de euro

Tranzacțiile încheiate cu municipalitatea ieșeană confirmă că sunt cele mai sigure afaceri. De obicei, câștigă ambele părți. Primăria încasează sume importante pentru spații greu de întreținut, în timp ce noii proprietari pot dezvolta mult mai bine afacerile. Este și cazul cabinetelor medicale situate în incinta fostei Policlinici pentru Elevi și Studenți, din Copou, strada Toma Cozma, nr.4. Inițial, Primăria administra în inicinta menționată un număr de 77 de spații medicale. Acum au mai rămas doar 14, ce urmează să fie vândute în momentul în care expiră contractele de concesiune sau închiriere. În această afacere s-a băgat și doctorul radiolog Victor Bejan, fost consilier local PSD în mandatul trecut. Acesta a solicitat cumpărarea unui cabinet. Primăria a scos deja la licitație două spații în suprafață de 27 mp și 31,5 mp. Primul are un preț de pornire de 166.000 de lei, iar al doilea de 196.500 de lei. De precizat că imobilele pot avea doar destinație medicală sau conexă actului medical. În cazul în care vor fi prezenți mai mulți participanți, prețul final poate crește considerabil.

Bejan: „Am investit zeci de mii de euro”

Vânzarea spațiilor va avea loc pe data de 12 noiembrie, începând cu ora 11:00. Dosarele de înscriere pot fi depuse la sediul Direcției de Exploatare Patrimoniu (DEP) până pe data de 11 noiembrie. Procedura va avea loc la sediul primăriei. Contactat telefonic, Victor Bejan a precizat că ar fi cazul să câștige licitația după ce a investit în cabinetul medical. „Eu am concesionat cabinetul respectiv și vreau să-l cumpăr. Este vorba de cel de 27 de metri pătrați. Voi continua tot pe radiologie. Pe mine mă interesează pentru că am investit deja câteva zeci de mii de euro. Sper să pot câștiga. Acum sunt doar membru (despre PSD) -n.r.)”, a precizat doctorul Bejan. A lăsat de înțeles că în cazul în care va avea contracandidați, va putea să liciteze atât cât să aibă un avans confortabil.

Ce avere are Bejan

Conform ultimei declarații de avere, Victor Bejan deține 5 hectare de pășune, o casă de 134 de metri pătrați, situată în Iași, și un cabinet medical de 61,6 metri pătrați cumpărat în 2010. Conduce un autoturism Toyota Avensis, fabricat în 2007, achiziționat printr-un credit bancar. A declarat tablouri și obiecte de artă cu o valoare de peste 5.000 de euro. Ultima declarație arată că în calitate de medic primar la Spitalul de Pneumoftiziologie a încasat într-un an suma de 67.037 lei. Între timp, salariile au crescut. Soția medicului, din pensie, încasează anual suma de 103.000 de lei.

Bătaie pe spațiile din Copou

Anul trecut, Laura Palade, cea care controlează lanțul de farmacii Lara Farm, a vânat un spațiu tot din incinta fostei Policlinici. La licitație au participat CMI Dr. Pascal Mihai, Dr. Cionca Mihaela și Lara Farm SRL. Prețul de pornire a fost stabilit la nivelul sumei de 185 de mii de lei. S-a licitat cu pași de 5 la sută din prețul de pornire. După o sesiune de durată, Lara Farm a câștigat procedura cu o ofertă de 323 de mii de lei, o sumă mult mai mare față de așteptările edililor. Lara Farm SRL este o societate ce are în portofoliu mai multe farmacii din Iași și este controlată de unul dintre cei mai bogați medici din Iași. Oficial, în acte, administrator apare Laura Palade, soția doctorului Dragoș Palade, un cunoscut ORL-ist. Este nora doctorului Vasile Palade, fost șef al secției de chirurgie la Spitalul din Bacău și fiica Ilenei Cojocaru, conferențiar la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași. Anul trecut, cifra de afaceri pe Lara Farm a depășit 6 milioane de euro. La începutul anului, a deschis o nouă farmacie pe strada Lascăr Catargi. Primăria a intervenit imediat și a construit o alveolă în trotuar, unde au fost amenajate locuri de parcare pentru clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *