Prima pagină » National » Un medic s-a aruncat de la etaj, în București. Colegii lui nu au mai putut face nimic să îi salveze viața
Un medic s-a aruncat de la etaj, în București. Colegii lui nu au mai putut face nimic să îi salveze viața

Un medic s-a aruncat de la etaj, în București. Colegii lui nu au mai putut face nimic să îi salveze viața

29 sept. 2022, 14:56, 1 ,
în National

Un medic din București s-a aruncat de la etajul unui bloc din București. Colegii acestuia nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Nu se cunosc, momentan, motivele pentru care medicul a ales să recurgă la acest gest.

Nu este prima sinucidere din București a unui medic. În urmă cu un an, un medic în vârstă de 32 de ani a ales să se sinucidă făcându-și o injecție cu mai multe substanțe. Tot printr-o injecție, în Timișoara, un alt medic a ales să-și curme viața.

Un medic s-a aruncat de la etaj, în București

Conform datelor existente, medicul care s-a aruncat de la etaj avea 34 de ani. Blocul cu pricina se află în sectorul 2 al Bucureștiului.

„În data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 10:15, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că un bărbat, s-ar fi precipitat de la un etaj superior al unui bloc, situat în Sectorul 2”, informează Poliția Capitalei.

Imediat după cădere, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de prim ajutor, poliţişti şi criminaliști. Medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului şi au trebuit să declare decesul. Nu se cunosc cu exactitate motivul pentru care bărbatul a recurs la acest gest reprobabil. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul de Omoruri din cadrul Poliției București. Pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului, trupul a fost preluat de criminaliști şi transportat la INML pentru a i se face necropsia.

Un medic din Cluj s-a sinucis arucându-se de la etaj

Un alt caz a ținut prima pagină a ziarelor locale și naționale. Facem referire la un medic din Cluj care a ales să se sinucidă aruncându-se de la etajul 4 al unui bloc. Bărbatul se afla într-un hotel din Cluj-Napoca, iar medicii care au ajuns la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul. Individul era medic dar și cadru didactic la UMF Cluj.

O altă sinucidere s-a produs tot în 2021 când un medic din Timişoara și-a injectat mai multe substanţe nocive care au dus la deces. În această speță, oamenii legii au constatat că bărbatul a mai avut în trecut declarații referitoare la intenţia de a se sinucide. Acesta se simţea obosit în ultima perioadă și suferea din dragoste. Medicul lucra la Secția de Terapie Intensivă din Timişoara.

În altă ordine de idei, au apărut numeroase studii referitoare la faptul că medicii au fost foarte afectați în perioada pandemică. De altfel, sinuciderile medicilor din 2021 au fost cauzate în mare parte din cauza problemelor de ordin psihic apărute după muncă intensă. În Timişoara, studiul a arătat că jumătate din personalul medical, medici, asistente medicale, infermiere, brancardieri au un nivel mediu și ridicat de burnout.

În tot acest context, faptul că un medic s-a aruncat de la etajul unui bloc din București ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru Ministerul Sănătății care ar trebui să implementeze un program de consiliere psihologică gratuită pentru medici, și nu numai.

 

 

Comentarii
  • Ce se intampla cu un pacient care solicita un consult la un medic care are grave probleme psihice are acesta capacitatea unei evaluari si a unui prognostic aproape de diagnostic confirmat dupa alte investigatii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024