Prima pagină » Titlurile zilei » Un medic i-a dat în judecată pe polițiștii ieșeni care au avut tupeul să-i rețină permisul de conducere! Scandalul a izbucnit de la o simplă depășire (Exclusiv)
Un medic i-a dat în judecată pe polițiștii ieșeni care au avut tupeul să-i rețină permisul de conducere! Scandalul a izbucnit de la o simplă depășire (Exclusiv)

Un medic i-a dat în judecată pe polițiștii ieșeni care au avut tupeul să-i rețină permisul de conducere! Scandalul a izbucnit de la o simplă depășire (Exclusiv)

21 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un doctor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Medicul le-a cerut magistraților să dispună anularea procesului-verbal prin care a fost sancționat de oamenii legii. Totuși, Judecătoria Răducăneni a respins recent plângerea formulată de doctorița Doina Ojog. Scandalul a izbucnit de la o simplă depășire pe care medicul ar fi făcut-o în traficul din județul Iași, mai exact pe Drumul Național nr. 28

Un medic i-a dat în judecată pe polițiștii ieșeni care au avut tupeul să-i rețină permisul de conducere! Scandalul a izbucnit de la o simplă depășire. Totuși, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au respins plângerea formulată de doctorița Doina Ojog.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, plângerea contravențională formulată de petenta Doina Ojog în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași, împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției de pe data de 4 mai 2021”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul Doina Ojog a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Procesul dintre medicul Doina Ojog și IPJ Iași a început pe data de 19 mai 2021. Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Răducăneni, doctorița a solicitat, în principal, anularea procesului-verbal de constatare a contravenției de pe 4 mai 2021, iar, în subsidiar, înlocuirea sancțiunii cu un avertisment.

„Mi s-a aplicat sancțiunea avertisment și mi-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, pe motiv că aș fi încălcat marcajul longitudinal continuu în Răducăneni, în timp ce mă deplasam dinspre localitatea Huși către municipiul Iași. Procesul-verbal este nelegal și netemeinic întocmit, având în vedere că cele reținute în el nu corespund realității. Așadar, în actul încheiat, nu s-a specificat că există vreo probă video care să fi înregistrat săvârșirea acestei contravenții”, a menționat medicul Doina Ojog în fața judecătorilor ieșeni.

„Conduc în interes de serviciu: sunt medic!”

Doctorița Doina Ojog a adăugat că, pe 4 mai 2021, a condus autoturismul marca Dacia Sandero, deplasându-se dinspre Huși spre Iași cu viteza legală.

„Zilnic, de luni până vineri, parcurg acest traseu în interes de serviciu, fiind medic la Huși. Am circulat regulamentar, păstrând distanța legală față de mașina din fața mea, fiind linie discontinuă între sensurile de mers, m-am asigurat, am semnalizat corespunzător și m-am încadrat pentru efectuarea manevrei de depășire. Din sens opus nu venea niciun autovehicul și am considerat că am efectuat o depășire regulamentară. Astfel, fapta contravențională nu există”, a subliniat medicul ieșean.

La rândul lor, reprezentanții IPJ Iași au depus o întâmpinare, prin care au solicitat respingerea plângerii ca neîntemeiată.

„Petenta a fost sancționată prin procesul-verbal din 4 mai 2021, deoarece a condus autovehiculul marca Dacia pe DN 28, efectuând o manevră neregulamentară de depășire prin încălcarea marcajului longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers. Așadar, a fost aplicată sancțiunea avertismentului și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Procesul-verbal de contravenție a fost semnat de agentul constatator și de petentă, fiindu-i înmânat acesteia din urmă la momentul întocmirii. La rubrica «Mențiuni contravenient», petenta a menționat că nu are”, au spus polițiștii ieșeni.

De altfel, judecătorii au respins plângerea formulată de medicul din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian”, din Huși. Acum, rămâne de văzut dacă doctorița va contesta sau nu decizia luată de magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`