Prima pagină » National » Un medic din România trage un semnal de alarmă: „Suntem în mijlocul unui „pre-val 3”. Valul 3 va atinge vârful în iunie”

Un medic din România trage un semnal de alarmă: „Suntem în mijlocul unui „pre-val 3”. Valul 3 va atinge vârful în iunie”

11 apr. 2021, 20:45,
Bianca Rebegea în National

Medicul Mihail Lala, managerul „OK Medical”, nu este de părere că România va reveni la normalitate de la 1 iunire, așa cum preciza premierul Florin Cîțu la un moment dat. Acesta spune că, în prezent, ne aflăm în mijlocul unui „pre-val 3”, iar valul al treilea va atinge apogeul chiar în luna iunie.

Mihail Lala consideră că există doar două soluții, care să ne conducă pe drumul spre normalitate: fie lockdown total 2-4 săptămâni, fie întoarcerea la o viaţă normală, cea de doua fiind varianta optimă.

De ce raportările oficiale indică o zonă de platou, în ușoară scădere a cazurilor?

Managerul „OK Medical” spune că raportările oficiale indică o zănă de platou, în ușoară scădere, deoarece sistemul de stat nu face față testării, oamenii nu mai au bani să se testeze PCR în privat și nu în ultimul rând, se testează mult antigen, care nu se raportează.

El atenționează că situația reală se vede în numărul de internări și în numărul de cazuri de infectare, care necesită internare la Terapie Intensivă.

„Asa cum atentionam inca din decembrie, suntem in mijlocul unui „pre-val 3”. Valul 3 va atinge varful in iunie.

Raportarile oficiale indica o zona de platou, in usoara scadere pt ca:

1. Sistemul de stat NU face fata testarii – serviciul de ambulanta, responsabil cu recoltarea, a colapsat din cauza urgentelor medicale

2. Oamenii NU mai au bani sa se testeze PCR in privat

3. Se testeaza mult antigen care nici NU se raporteaza, nici NU indica prezenta virusului, ci, doar, indica daca pacientul este intr-o etapa de transmitere a virusului.

Situatia reala se vede in numarul de internari si in numarul de cazuri ce necesita ATI.

De asemenea, medicul trage un semnal de alarmă și spune că situația de la Spitalul Foișor din Capitală s-ar putea repeta.

Ceea ce s-a intamplat vineri la Foisor cel mai probabil se va repeta! Pentru ca suntem prinsi la mijloc intr-o batalie politica si pentru ca situatia este gestionata de INCOMPETENTI care vorbesc de relaxare la 1 iunie, sperand ca va trece de la sine sau ca vaccinul va face minuni. NU va face! Chiar daca vaccinul este eficient, mutatiile virusului sunt mai rapide decat capacitatea PHARMA de a „upgrade”-ui vaccinul.

Medicul Mihail Lala: „Există doar două soluții”

Medicul afirmă că un lockdown pe o perioadă de 2 – 4 săptămâni ar rezolva problema pe moment, fapt ce ar duce la o întârziere a amplitudinii valului trei. De aceea, el consideră că întoarcerea la o viață normală, cu măsuri stricte de testare și mobilitate, ar salva economia și psihicul societății.

Exista DOAR 2 solutii:

1. LOCKDOWN total pe o perioada de 2-4 saptamani. Ar rezolva problema de moment, insa ar intarzia si accentua amplitudinea valului 3. Zone mari din economie ar fi puse la pamant, invatamantul ar colapsa, iar societatea ar claca.

2. INTOARCERE LA O VIATA NORMALA cu masuri stricte de testare si mobilitate si re-aranjarea sistemului de raspuns medical – sistem concentric de raspuns, detectie timpurie, protocol de tratare bazat pe raspuns imunitar. O astfel de abordare salveaza economia si psihicul unei societati aflate la capatul puterilor si scade semnificativ durata valurilor si numarul deceselor.

Sunt voci care ar putea sa spuna ca optiunea 2 nu este fezabila din lipsa de resurse, timp si educatie. NU! Singura lipsa este cea a MANAGEMENTULUI DE CRIZA!”, scrie Mihail Lala pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`