Prima pagină » Local » Un medic din Iași, mărturisiri cutremurătoare în plină pandemie: ,,Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută”

Un medic din Iași, mărturisiri cutremurătoare în plină pandemie: ,,Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută”

03 oct. 2021, 17:00,
în Local

Echipele medicale se luptă din greu să salveze viețile pacienților confirmați cu COVID și care se află în stare gravă, însă locurile la ATI sunt deja ocupate la capacitate maximă.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a făcut declarații cutremurătoare referitoare la situația bolnavilor de COVID din județ. Bărbatul a mărturisit că lupta cu virusul este ca și pierdută, dată fiind situația critică din spitale.

Ambulanțele cu bolnavii infectați așteaptă ore întregi la poarta spitalului

Situația bolnavilor de COVID din România a început să devină critică, iar cadrele medicale sunt destul de sceptice în privința găsirii unor măsuri cât mai rapide pentru a reuși să salveze viețile tuturor pacienților.

Așa se întâmplă și în județul Iași, acolo unde paturile la ATI sunt ocupate la capacitate maximă și ambulanțele cu pacienți infectați așteaptă la poarta spitalului, în speranța eliberării vreunui loc.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a declarat pierdută lupta cu virusul nimicitor, după ce unitățile medicale au epuizat toate resursele financiare și au pus la dispoziție maximul de resurse umane, pentru a se ocupa de bolnavii de COVID:

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută. Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximul resurselor umane şi financiare, mai puţin Spitalul Militar, care, în nici unul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut simţită prezenţa.”, a declarat Florin Roșu.

Cât despre motivul care a dus la o situația alarmantă din spitale, medicul spune că totul se întâmplă din cauza ratei mici de vaccinare din România și din cauza dezinformării oamenilor în privința acestui subiect:

„Putem să operaţionalizăm oricât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-Covid în secții Covid. Rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu.”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024