Prima pagină » Local » Un medic din Iași a comis un accident rutier după ce a gonit cu 90 km/h! Un taximetrist a fost implicat. „După impact am avut numeroase atacuri de panică”
Un medic din Iași a comis un accident rutier după ce a gonit cu 90 km/h! Un taximetrist a fost implicat.

Un medic din Iași a comis un accident rutier după ce a gonit cu 90 km/h! Un taximetrist a fost implicat. „După impact am avut numeroase atacuri de panică”

29 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un doctor din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a comis un accident rutier cu victimă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei iași l-au condamnat recent pe Adham Ismael la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă

Un medic din Iași, acuzat că a comis un accident rutier cu victimă, a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Adham Ismael la un an de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă. În plus, medicul din Iași a fost obligat să presteze o muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare sau al Spitalului Clinic de Pneumofiziologie.
Mai mult, magistrații au admis parțial cererea de despăgubiri formulată de victima accidentului rutier, Paul M.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă și obligă partea responsabilă civilmente SC Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA la plata către aceasta a sumei de 1.600 de lei, reprezentând daune materiale, și a sumei de 200.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi atacată atât de anchetatori, cât și de medicul din Iași sau de către victima accidentului rutier.

Medicul Adham Ismael, acuzat că a băgat un ieșean în spital

Procesul medicului Adham Ismael a început pe 20 august 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie l-au trimis în judecată pe doctorul din Iași pentru vătămare corporală din culpă. Totul, după ce bărbatul în vârstă de 28 de ani, originar din Israel, a comis un accident rutier.

„Pe data de 25 septembrie 2016, la ora 12:35, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A6 către Pasajul «Octav Băncilă», inculpatul a efectuat manevra de depășire a unei mașini marca Dacia Logan, echipată taxi, prin trecerea peste marcajul dublu continuu și printr-o intersecție nedirijată, intrând în coliziune cu autoturismul taxi, al cărui șofer a inițiat manevra de întoarcere ori virare la stânga în intersecție. În urma accidentului rutier, s-a produs vătămarea corporală a lui Paul M., care a suferit leziuni ce au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Doctorul din Iași era grăbit: viteză de 90 km/h prin oraș!

Anchetatorii au mai precizat că medicul din Iași se deplasa cu viteza de 90 km/h în momentul producerii impactului, în vreme ce taximetristul încetinise până la 12 km/h, pentru a putea efectua virajul la stânga. După accident, la fața locului au sosit echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost preluată și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași. Doctorii au constatat că victima a suferit pierderea stării de conștiință, plăgi contuze, fracturi costale stângi, lacerație splenică și renală stângă, cicatrici post-plăgi contuze și post-incizii chirurgicale. Mai mult, taximetristul ieșean a susținut că, după accident, a avut mai multe probleme, afirmând că suferă de depresie și că a avut atacuri de panică, dar și pierderi temporare de memorie. Acesta a cerut despăgubiri de 452.000 de lei.

De cealaltă parte, medicul Adham Ismael și-a susținut nevinovăția, afirmând că, de fapt, taximetristul ar fi ieșit brusc de după niște mașini parcate pe prima bandă. Doctorul rezident a adăugat că vehiculul său avea o viteză de aproximativ 60 km/h, nicidecum 90 km/h, dar și că a încercat să evite taxiul, dar nu a reușit.

„Taximetristul nu a semnalizat intenția sa de a efectua virajul la stânga”, a subliniat medicul rezident din Iași.

Totuși, expertizele efectuate în cauză l-au contrazis pe Adham Ismael. Magistrații au stabilit, totuși, o culpă comună, afirmând că taximetristul a avut o parte de vină într-un procent de 20 la sută, deoarece nu s-a asigurat la vehiculele ce veneau din spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *