Un medic din Germania riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că a eliberat mii de scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei

04 ian. 2023, 15:20,
BZI.ro, în Actualitate

Un medic din Germania a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare pentru că a eliberat ilegal scutiri de la purtarea măștilor pentru mai mult de 4.000 de persoane în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, medicul a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro.

Un medic din Germania a eliberat mii de scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei

Un tribunal regional din orașul Weinheim, a confirmat marți, 3 ianuarie că un medic din Germania a fost condamnat pentru „emiterea de certificate de sănătate incorecte” pentru persoane din întreaga țară, pe majoritatea cărora nu le-a întâlnit sau examinat niciodată.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, aceasta a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro, respectiv 29.550 de dolari, suma pe care a primit-o pentru eliberarea certificatelor medicale. Asistentul de birou al medicului a fost amendat cu 2.700 de euro.

„Procesul amintește mai mult de o vânzare de certificate decât de o procedură medicală”, a declarat instanța într-un comunicat. Aceasta a precizat că nu i s-a reproșat că a furnizat certificate pacienților săi existenți.

În timpul procesului, medicul a susținut că purtarea măștilor este dăunătoare pentru sănătatea oamenilor. Avocatul acesteia intenționează să facă apel la verdict, a relatat postul public de televiziune SWR.

Este menționat că zeci de susținători s-au adunat în fața tribunalului din Weinheim, la nord de Heidelberg, pentru a protesta față de verdict și față de restricțiile impuse de Germania în caz de pandemie.

Reiterăm faptul că Germania a pus capăt anul trecut obligativității de a purta măști în multe spații închise, deși acestea sunt încă obligatorii în trenurile de lung parcurs, în cabinetele medicilor, în spitale, în aziluri și în unele mijloace de transport public regional.

Reuniune a Comisiei Europene în privinţa valului de cazuri de Covid din China

În cadrul unui context similar, amintim că joi, 29 decembrie 2022, Comisia Europeană a convocat o reuniune pentru a discuta despre posibilele măsuri pentru „o abordare coordonată” a statelor membre UE în privinţa valului de cazuri de COVID din China. De altfel, mai multe ţări europene au început să ia măsuri, prin testarea obligatorie a călătorilor sosiţi din China. Anterior, autoritățile chineze au anunțat că vor elimina obligativitatea carantinei pentru cei care intră în țară.

De asemenea, tot mai multe state sunt îngrijorate de apariția noilor variante ale virusului. Spre exemplu, Statele Unite ale Americii „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului.

Cu câteva zile în urmă, pe 26 decembrie 2022, Comisia Naţională de Sănătate din China a subliniat că boala va fi retrogradată formal în „clasa B” a bolilor infecţioase, ceea ce elimina obligativitatea carantinei. De asemenea, vor fi ridicate restricţiile în ceea ce priveşte numărul de zboruri permise în ţară.

Acum însă, se pare că un medic din Germania riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că a eliberat mii de scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *