Prima pagină » Actualitate » Un medic din Galați îi oferă o replică lui Raed Arafat: Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine!
Un medic din Galați îi oferă o replică lui Raed Arafat: Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine!

Un medic din Galați îi oferă o replică lui Raed Arafat: Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine!

17 mart. 2021, 13:24,
George Cristian în Actualitate

Medicul Sorin Bivolaru din cadrul Spitalului Militar Galaţi are o reacţie de ultimă oră la faptul că Raed Arafat a anunţat mai multe restricţii. Acesta consideră ca unele măsuri sunt inutile şi nu fac în realitate nimic pentru a stopa răspândirea de COVID-19.

Medicul pneumolog îi explică lui Arafat neregulile din sistem şi îl invită să îl sune dacă doreşte să îi ofere sfaturi utile pentru a opri pandemia de COVID-19 din România.

Medicul Sorin Bivolaru nu crede în restricțiile impuse de Arafat

Sorin Bivolaru, medic pneumolog în cadrul Spitalului Militar din Galaţi consideră că restricţiile impuse de Arafat nu au nicio utilitate în contextul în care pârtiile sunt deschise şi arhipline, mall-urile sunt la fel:

„Bună seara Dl. Arafat! Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi! Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline! Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise? Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșiri din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spun eu”, își începe mesajul medicul Bivolaru.

Măsurarea temperaturii în marketuri este una inutilă

Medicul abordează un subiect extrem de disputat la începutul pandemiei când Raed Arafat a impus măsurarea temperaturii la intrarea în fiecare mall, market etc. Sorin Bivolaru a explicat că măsura enunţata mai sus nu a identificat absolut niciun caz de COVID-19, iar din aceste considerente, Arafat a luat deja decizia de a o elimina:

„V-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură! Ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU!

Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19? În loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea”, mai scrie Sorin Bivolaru.

Raed Arafat a vorbit despre creșterea cazurilor de COVID-19 în România

Luni seara, 15 martie, la Digi 24, Raed Arafat a fost întrebat despre experința prin care a trecut Israelul, potrivit căreia răspândirea virusului poate fi încetinită mai devreme de vaccinarea a 70% din populație, iar după vaccinarea a 50% din populație au scăzut internările. Secretarul de stat a declarat că la 30-40% din populație vaccinată începe să scadă impactul:

„Sunt lucrurile logice pe care le așteptăm. Dacă vom continua vaccinarea, nevorbind de un tip de vaccin sau altul, poate că vom reuși până la toamnă să limităm răspândirea”.

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre situația epidemiologică din România din acest moment:

„Suntem într-o creștere, într-un nou val. Dezavantajul este că la terapie intensivă sunt 900 de bolnavi comparativ cu valul trecut, când erau vreo 500 în momentul în care a trebuit să creștem capacitatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`