Prima pagină » Local » Un medic din cadrul SAJ Suceava, care se afla la un curs de perfecționare la Târgu Mureș, a suferit un AVC! Pacienta a fost transportată la Suceava pentru efectuarea unei trombectomii endovasculare
Un medic din cadrul SAJ Suceava, care se afla la un curs de perfecționare la Târgu Mureș, a suferit un AVC! Pacienta a fost transportată la Suceava pentru efectuarea unei trombectomii endovasculare

Un medic din cadrul SAJ Suceava, care se afla la un curs de perfecționare la Târgu Mureș, a suferit un AVC! Pacienta a fost transportată la Suceava pentru efectuarea unei trombectomii endovasculare

29 iun. 2024, 19:00,
BZI.ro, în Local

Elicopterul SMURD a aterizat pe heliportul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava astăzi pentru a transporta o pacientă de 50 de ani, medic la Serviciul de Ambulanță din Suceava, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Potrivit dr. Bogdan Bondaru, purtătorul de cuvânt al spitalului, pacienta se afla la un curs de perfecționare la Târgu Mureș. Ea a suferit AVC-ul la ora 6:00 am. Pacienta a beneficiat de tromboliză la Spitalul Clinic de Urgență din Mureș, o procedură de dizolvare a cheagurilor de sânge care blochează fluxul într-o arteră.

Însă, întrucât Spitalul Clinic din Târgu Mureș nu dispune de capacitatea de a efectua o trombectomie endovasculară – o procedură minim invazivă ce extrage un cheag de sânge care blochează fluxul într-o arteră – s-a solicitat transferul pacientei la Suceava.

Elicopterul SMURD a aterizat la Suceava la ora 10:30, iar la ora 10:45, pacienta a beneficiat de procedura de trombectomie. Echipa medicală care a efectuat intervenția a fost formată din dr. Bardan Tina (medic neurolog), dr. Lulciuc Cătălin (radiolog intervenționist) și dr. Guliga Niculina (medic UPU).

Costurile intervenției sunt asigurate integral de Spitalul Județean din Suceava, a spus Bondaru.

Acesta a subliniat că finanțarea se face din fonduri proprii întrucât resursa materială din programul național este în continuare insuficientă față de solicitările venite către Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava.

„Așteptăm evoluția pacientei și sperăm la o recuperare completă”,  a declarat dr. Bondaru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *