Prima pagină » Coronavirus » Un medic de terapie intensivă susține că noul coronavirus nu este în stare să producă o boală gravă!
Un medic de terapie intensivă susține că noul coronavirus nu este în stare să producă o boală gravă!

Un medic de terapie intensivă susține că noul coronavirus nu este în stare să producă o boală gravă!

17 iul. 2020, 15:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Un medic de terapie intensivă susține că noul coronavirus nu este în stare să producă o boală gravă. Profesorul doctor Alberto Zangrillo, medic primar în anestezie şi terapie intensivă la Ospedale San Raffaele din Milano şi Pro Rector al Universității VITA e SALUTE San Raffaele din Milano, se poziționează contrar curentului care spune că noul coronavirus este extrem de periculos, potrivit cristoiublog.ro.

Prof. Alberto Zangrillo susține că virusul nu mai există din punct de vedere clinic şi că intensitatea i-a scăzut! Medicul italian se bazează pe faptul că în secţia de reanimare a Spitalului San Raffaele din Milano şi în alte spitale din Italia nu mai sînt bolnavi internaţi cu Covid.

„În afară de această caracteristică de contagiozitate trebuie să o vedem şi pe cea de letalitate, capacitatea acestui virus mai ales cînd e în „forţe” de a provoca moartea populaţiei infectate şi este de 10 ori mai mare decît forţa unui virus normal gripal, dar inferior altor viruşi SARS Covid din trecut şi care au fost mai puţin contagioşi. Deci, este un virus insidios despre care cunoaştem încă puţine caracteristici şi pînă acum, nimeni nu a reuşit să îi facă secvenţierea din punct de vedere al genomei mutaţiilor în care se prezumă că ar fi alteraţii ale caracteristicilor aşa ziselor spy de suprafaţă”, spune Alberto Zangrillo.

Un medic de terapie intensivă susține că noul coronavirus nu este în stare să producă o boală gravă: Nu trebuie prelungită starea de alertă!

Medicul ATI consideră că n ueste necesară prelungirea satării de alertă în Italia.

„Poporul italian este foarte respectuos de reguli, evident cu unele excepţii, un popor care a răspuns în mod prompt la prima chemare la lockdown – ca primul popor din Europa Occidentală. Amintim că Italia a fost din 8 martie, primul popor european care a declarat zona roşie pe întreg teritoriu naţional“, precizează medicul italian.

Alberto Zangrillo consideră că nu este necesară carantinarea și izolarea, așa cum s-a stabilit prin noua lege votată aseară de Senatul României.

„Nu este admisibil aşa ceva!“, a comentat medicul italian situația din România și tot scandalul creat de Legea carantinării și izolării.

„COVID-19 este potenţial letal, doar că în acest moment virusul nu este în măsură să producă boli. Dacă tu zilnic îmi spui în ziarul Repubblica online, în Corriere della Sera online că sînt alte 13 cazuri de moarte de Covid-19, atunci eu sun la regiunile respective şi întreb de unde vin aceşti bolnavi şi mi se răspunde că nu au murit de Covid, ci de infarct de miocard, de cancer, de boli neuro degenerative. Dar au murit în spital Covid şi tu pui pe listă mort de Covid deşi nu a murit de Covid! Deci, trebuie vorbit clar! Dacă şi în faţa clarităţii se menţine polemica, nu este problema mea!”, a mai spus medicul ATI.

Cine este medicul Alberto Zangrillo

Alberto Zangrillo a terminat Faculattea de Medicină şi Chirurgie la Universiattea din Milano în 1983 la specializarea în Anestezie şi Reanimare, urmând apoi alte specializări în Londra, Barcellona, Montecarlo, Berlin şi IRCCS Ospedale San Raffaele din Milano.

Zangrillo este directorul Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare Generală la IRCCS Ospedale San Raffaele, director al Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare Cardio Toraco Vasculară la IRCCS Osp. San Raffaele Milano, director al Unităţii Operative de Anestezie şi Reanimare la IRCCS San Raffaele Turro.

Pe linie didactică, Alberto Zangrillo este profesor Ordinar de Anestezie şi Reanimare, pro rector pentru activităţile clinice la Universitatea Vita-Salute San Raffaele și referent Direcţional Aree Cliniche la IRCCS Ospedale San Raffaele.

Zangrillo este autor a peste 800 de publicaţii dintre care 400 în reviste internaționale (citate de peste 10.000 ori, Hindex 50) printre care studii randomizate în NEJM, JAMA, Circulation şi British Medical Journal şi 40 de cărţi sau capitole de cărţi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`