Prima pagină » Titlurile zilei » Un medic de la „Socola” a iscat un scandal de proporții pe strada sa! Vecinii sunt exasperați: „Vă dați seama că dânsul are niște relații, îl doare undeva” – FOTO

Un medic de la „Socola” a iscat un scandal de proporții pe strada sa! Vecinii sunt exasperați: „Vă dați seama că dânsul are niște relații, îl doare undeva” – FOTO

31 mai 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Cristinel Ștefănescu, medic în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, a iscat un scandal de proporții pe strada Furnica din zona Bucium. Doctorul psihiatru construiește un gard, iar localnicilor din zonă li se îngreunează accesul. Mai grav este faptul că din cauza încăpățânării medicului, care nu vrea nici în ruptul capului să-și retragă gardul, pe stradă nu mai pot intra autospecialele de pompieri, nici ambulanța.

Un medic de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași este în mijlocul unui scandal cu vecinii! Totul a pornit de la un gard

Imediat după Paște, dr. Cristinel Ștefănescu a început să construiască un gard nou, din cauza căruia pe strada Furnica nu mai pot circula, în același timp, două autoturisme. Vecinii sunt nemulțumiți, deoarece medicul restricționează și accesul autospecialelor de pompieri, astfel că un incendiu minor poate da naștere unei tragedii.

„Domnul doctor s-a apucat să modifice gardul, l-a scos în stradă, a restricționat accesul pe strada Furnica, este vorba de o stradă privată. Am chemat poliția în construcții, dar nu s-a luat nicio măsură, vă dați seama că dânsul are niște relații. Pe mine nu mă interesează dacă dânsul are sau nu autorizație, mă deranjează că nu mai au acces două mașini pe această stradă, nu mai poate intra nici autospeciala de pompieri, salvare, dar dânsul nu vrea să înțeleagă, îl doare undeva. Nu mă deranjează pe mine că nu are autorizație”, a declarat Vasile C., un vecin exasperat de situație.

Sabin, un alt locuitor din zonă, consideră că medicul ar trebui să cedeze și să ofere acces pe strada cu pricina autospecialelor de pompieri și ambulanței.

„Problema este că mașinile mari, alea de pompieri, de gunoi, nu mai pot să mai intre pe stradă. Am vorbit, acum câțiva ani în urmă, toți vecinii cu dânsul și a fost de acord să-și retragă gardul, dar acum s-a schimbat, ne-a zis că nu ne-a făcut nicio promisiune scrisă, a zis că e terenul lui, face ce vrea. Înainte, era un gard de plasă, iar acum are o fundație, nu știu ce fel de gard vrea să facă”, a declarat Sabin, un alt vecin de-al medicului.

Vecinii sunt de-a dreptul revoltați: „Am vrut să discutăm cu el frumos, dar a zis că «ce, ți-am dat ceva la mână scris»”

Vecinii au declarat că au încercat să se înțeleagă cu dr. Cristinel Ștefănescu, dar medicul nu vrea deloc să cedeze și să le înțeleagă nemulțumirile.

„Noi am stat de vorbă, dar n-a înțeles. Acum câțiva ani de zile în urmă, el a promis că se retrage cu gardul, el nici nu are cotă de acces pe drumul pe care îl îngustează, a zis că va facilita accesul, se va retrage. Aceasta a fost o discuție cu toți vecinii, nu doar cu mine. Noi, timp de câțiva ani, nu l-am deranjat, nu i-am zis să-și mute gardul pentru noi, dar acum din proprie inițiativă a hotărât să-și refacă gardul. Am vrut să discutăm cu el frumos, dar a zis că «ce, ți-am dat ceva la mână scris, pot să fac ce vreau eu». Când am auzit una ca asta, am zis că o să facem și noi ce vrem. Toți vecinii sunt nemulțumiți, nu sunt eu singurul”, a adăugat Vasile C.

Nemulțumit de situația creată de dr. Cristinel Ștefănescu este și Tudor, un alt locuitor din zonă.

„Eu nu am o problemă cu domnul doctor, ci cu situația pe care a creat-o prin construcția acelui gard”, a precizat Tudor, un alt vecin de-al medicului.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu dr. Cristinel Ștefănescu, pentru a afla și opinia sa despre scandalul în care este implicat, dar medicul de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași nu a răspuns apelurilor.

Comentarii
  • fire, scooter, harder…

  • Inaltimea maxima legala a unui gard la strada este de 1.30 metri. Gardul doctorului are peste 2 metri. Nici gardul dintre vecini nu poate depasi 2 metri, dar al astuia depaseste orice inaltime legala. Ce plm pazesc aia de la ISC? Dar Politia Locala?
    Doar un alt medic care se crede d-zeu. Si multi puleti care pun botul la asta.

  • Gardul il face pe terenul lui cu ce a gresit!? Dati toti gardurile inapoi cu 2 m si apoi mai vorbim. Ce legatura are Socola cu drumul , gasiti tottimpul cate ceva , nu spuneti ca ati mers la pocneala. Nu cu articole in ziar rezolvati problema masinii de gunoi si a pompierilor!

  • Dar vecinul de vizavi care a pus pietroaie în drum? Acolo , când cobori , din cauza drumului îngust și a curbei strânse, pe un teren neasfaltat și ud, se pot produce derapaje și accidente. Mașinile de pompieri sau salvarea nu pot trece pe acolo. Se sesizează cineva și acolo? Aparținem de Iași, plătim taxe și impozite ca orice cetățean.

  • Pentru Domnii Sabin și Vasile: când urcați de pe Greierului pe Furnica aveți loc de 2 mașini,nu! Bah mafioților nu vă e rușine? Și când ajungeți în vârf de deal puteți faceți curba, nu! R U S I N E!!! Domnule Vasile nu știam ca lucrați la pompieri și veniți zilnic cu mașina aia MARE acasă…

  • Legea pulei si acolitii ei

  • Daca e pământul omului, de ce sa se retraga? Ca asa vrea Vasile,Sabin si Tudor?…. Ati stiut de la inceput ca drumul e asa ingust si terenul e al omului nu !

  • V a trebuit să vă faceți case pe dealuri și râpe printre bălării, livezi, vii, că v ați bucurat că e terenul mai ieftin, acum suportați consecințele, stați în trafic cu orele, rupeți mașinile în paișpe, dar nu aveți pretenție să aveți infrastructura de centru,puneți bani și faceți va strada nu așteptați autoritățile să vă facă, că bugetul unui oraș nu e destinat numai pt un cartier s au câteva străzi, ați vrut taranoaia trăiți că la taranoaia și ciocul mic, cei cu cap stau la civilizație la asfalt în oraș, voi a ți fugit de la tara și a ți ajuns de unde a ți plecat, va meritați soarta

  • @Plm ✠, cand zici cadru legal, inseamna ca exista o lege care limiteaza inaltimea gardului. Care este legea la care te referi?

  • Lora, stai la garsoniera și ești frustrata? Pune mana și învață gramatica, poate asa faci mai mulți bani si-ti permiți și tu mai mult decât o camera. Si-apoi cei ce trăiesc „pe dealuri” plătesc mai multe taxe decât plătește tot neamul tau la un loc, de taran strămutat la oraș și stăpân pe străzile din Iași.

  • Cunosc zona, desi nu locuiesc acolo. Acolo nu au fost niciodata strazi. A fost o zona semirurala, cu drumuri inguste, in panta, fara trotuare, ca pentru carute. Absolut firesc. Bucium a fost o comuna pana in anii 50, dupa care a fost arondata Iasului.
    Dat fiind contextul, pretentiile celor care se plang sunt absurde. Nu o ingustat nimeni drumul. Asa o fost si cand au cumparat acolo. Au sperat cumva ca o sa se dilate de la incalzirea globala? Sa fie multumiti ca locuiesc intr-o zona frumoasa, sa-si ingrijeasca gradina, si sa mai foloseasca bicicleta si transportul in comun.

  • Va rog sa afisati si pozele celor care reclama ca nu au drum de 7 m.

  • M L P ⚓️⚓️⚓️

    Am un gard viu, din copaci mai @@@Plm…. Daca e mai mare de 2 m sa-l tai? Mai bine iti dai tie mainile sa nu mai scrii prostii la ziar!

  • Taran la origini , trait 45 ani la oraș...intors la origini !💂‍♂️

    Desi Dumnezeu e generos cu mine (am si apartament si casă) , inclin sa-i dau dreptate Lorei !
    In momentul cand iti asumi sa ai o casa, iti asumi (pe lângă beneficiile pe care la un apartament nu le vei avea niciodata ) si riscuri precum ; cheltuieli suplimentare, vecini neprietenosi, infrastructura deficitara, etc etc!
    Deci , nu vă mai plângeti si luati lucrurile ca atare si cum spunea marele actor Gheorghe Dinică..-” Fiți asumați , ce dracu'”!

  • Un material tipic redacției!
    Acest om chiar nu a deranjat pe nimeni prin construcția gardului sau.
    Si-l construiește cu maxima discreție,neafectand absolut deloc pe nimeni!

  • Domnul Stefanescu este un om deosebit si de un bun simt rara vazut… material de denigrare…!!

  • Acele case s-au construit (sper) pe baza unui proiect si a autorizației de construire. În proiect scrie dimensiunea căii de acces si din ce loturi se ia. Este foarte simplu.

  • Pasaj Socola

    Fiecare construieste ce vrea pe terenul lui. Daca vor strada mare sa cedeze vecinul de vizavi si toti ceilalti pana in capatul strazii. Voi ati cumparat teren acolo, sa va faceti si strada, o sa asteptati mult si bine primaria; prioritate au strazile din municipiul Iasi. La cat mai multa aglomeratie pe Bucium.

  • Pt Elena din partea Lorei

    Daca te interesează pt simpla ta curiozitate stau la casa cu o curte de 950mp in zona 0 a Iașului, acolo unde tu ajungi mai rar de la taranoaia și dintre râpele unde locuiești,,,,,așa că ciocul mic că sigur ești din mediul urban s au din județele Moldovei pripășită prin Iași cu scopul de a deveni diva, dar tot a glod și vaca mirosi,,,,,fugi și adu vaca de la pășunat dintre bălăriile care te invecineaza

  • Banii așa ziși proprietari de vile și blocuri construite printre livezi,vii,râpe și dealuri, nu va mai bateți că sunteți proprietari că nu sunteți,adevărații proprietari ai locuințelor voastre șanț băncile care v au creditat și v au condamnat la muncă zilnica și foame până la adânci bătrâneți, pâine cu iaurt ve ți manca o viață întreagă, sunteți sclavii băncilor și prostiei voastre care o aveți in cap, vb romanului sărac, prost dar fudul,,,,,,,va meritați soarta, adevărații proprietari șanț cei care și au construit s au cumpărat din resurse proprii fara sa fie datori la banci

  • Lora, Gigi, gramatica va omoară. Nivelul vostru reiese din felul în care scrieți. Nu e nevoie de mai mult. Un medic psihiatru sigur nu e dator la.banci, ca și multi alții de pe acolo. Asa aveți voi impresia sau (sau, Lora, nu s-au) va place sa credeți ca sa va impacati frustrarea din voi.

  • Pt Elena din partea Lorei

    Așa e Elena pe noi ne omoară gramatica iar pe tine glodul de pe călcâie de la tine de pe ulita și foamea din stomac de la atâta iaurt cu paine

  • Lora are dreptate! Veniti diimineata la intersectia Valea Adanca cu Al Tudor Neculai si vedeti cardul de masini ce trebie facut? S-au mutat la case dar vreau ca..copiii lor sa invete in oras, navesti din clasa intai.Gardul sa si-l faca fiecare cum crede daca respecta legea

  • Subscriu Lora 2! …Daca tot au vrut case , vile in zone asa zis rezidențiale( Miroslava, Bucium, Horpaz, V.Adinca , Breazu etc, de ce nu-și dau copiii la gradinițele si scolile de acolo , cel putin cls 1-4….dar nu breee, ..viza de flotant la neamuri si toti buluc la Școala 11 Podu Ros, Negruzzi, Național , Racovița , ca na , boracul lor trebuie sa fie cel mai cel! 50% din elevii 1-8 de la liceele din Iasi sunt ” navetiști „, uitati-va in masinile care se revarsa in oras dimineața!

  • 🙃Lora e din Sugiceava( Bukowina) ! Stă in rate până la gât și are o garsonieră de 15mp cumpărată prin Prima Casă

    „Oamenii care stau la garsoniere este frustrați și de aia ei este răi ” citat din lucrarea de doctorat a unui psiholog !

    Faptul că acea casă nu e a ta( e a băncii pt următorii 35 ani) te face să vorbești aiurea( asa cum face Lora). 🤪

    Am la servici o colegă exact ca Lora: are soț chelios,cu burtă și okelari, stau amàndoi intr-o garsonieră luată in rate…

  • Asta-i cind toti mirlanii se trezesc proprietari!Legile timpite permit aberatii!Ce-i aia „strada privata”?Reteaua de drumuri este treaba primariei!Dupa aia se construiesc case,garduri!!Va arat zeci de locuri unde s-a construit haotic si nu este acces normal!Mai vedeti ce inseamna administratie in lumea civilizata,adunatura de triburi preistorice!!!

  • Ce-i aia strada privata? Intreaba-l pe Fenechiu. El are cateva.
    A nu se intelege ca sunt un admirator al drumurilor „private, cu acces exclusivist”. Din contra. Dar ele, drumurile private, exista.

  • mai 31, 2024 la 8:02 am

    Best comment of all! Au cumparat la drum de tara, asta au : un drum de tara .

  • @Anonim 7.34

    Pentru ca ai intrebat frumos, iti raspund frumos: vezi art. 662 alin. 2 din Cod Civil unde se stabileste inaltimea maxima a gardului dintre vecini. Inaltimea gardului dintre vecini este de maximum 2 metri cu derogarile de rigoare. Derogarile se refera la vecinatati cu regim special, gen unitati militare ori alte institutii ale statului.
    Cat despre gardul de la strada, acesta este reglementat de certificatul de urbanism, care prevede un anumit regim tehnic: inaltimea mexima (1.20 sau 1.30 metri, nu imi amintesc exact detaliul asta) si fara elemente de constructie opace.
    Imi datorezi o bere pentru consultatia juridica 🙂

  • Ana cea care nu si-a mai gasit bunicii in curttea lor pentru ca ploile le-au dus casa la vale

    Si daca chiar se va declansa un incendiu ,sau o ia dealul la vale ,asa cum se mai intampla in urma unor ploi de lunga durata,sau moqre un om pentru ca se produce un accident sau masina de salvare nu poate intra pana la puncul de unde se solicita ajutor, cine va avea mustrari de constiinta, cine isi va asuma cele intamplate, cine mai poate repara ceva? Ce bine ar fi daca am putea fi empatici!Acum majoritatea celor care ocupa asemenea proprietati sunt tineri dar batranetea vine pentru fiecare si avem nevoie de empatia vecinului , de un drum mai sigur catre oras, de solicitudine si chiar ajutor.Ce se va intampla atunci?

  • Inainte de empatie, au nevoie de minte. Faptul ca s-au mutat intre dealuri reprezinta un risc asumat. Pana la capat.

  • pt. Plm ✠, mai 31, 2024 la 5:17 pm

    Multumesc. Nu stiam.
    Ma gandesc ca ar fi trebuit totusi sa-mi dau seama singur. Nu exista nici panouri bordurate si nici plasa mai inalta de 2m.

  • pt @Ana cea care …..

    Aici nu-i vorba de empatie. Aici e vorba de unii care vor sa lateasca drumul pe socoteala altora.
    Salvarea incape fara probleme pe acolo. Si masina de pompieri incape; latimea maxim admisa este de 2,6 m.

  • Oricum vati luat-o la m….. E pe zona aia a-ți fugit ca oile acolo acuma suferiți si o sa fie si mai rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *