Prima pagină » Titlurile zilei » Un medic de familie este acuzat de pacienți că îi umilește și că lipsește cu zilele de la cabinet: „Orice retardat poate să spună orice”

Un medic de familie este acuzat de pacienți că îi umilește și că lipsește cu zilele de la cabinet: „Orice retardat poate să spună orice”

27 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Claudia Lozneanu, medic de familie în comuna Alexandru Ioan Cuza, județul Iași, este acuzată de pacienți că îi umilește și lipsește cu zilele de la cabinet. Din cauza atitudinii sale, mai mulți pacienți ar fi ieșit plângând din cabinetul doctoriței.

Claudia Lozneanu, medic de familie în comuna Alexandru Ioan Cuza, este acuzată de pacienți că îi umilește

Pacienții din comuna Alexandru Ioan Cuza sunt nemulțumiți de atitudinea medicului Claudia Lozneanu. Femeia este acuzată că se comportă urât cu pacienții și că îi umilește.

„Ea mai dă consultații și la Săbăoani. Ea răspunde la telefon, dar te programează, dacă mergi fără programare, te ia la urmă. Eu am fost acum o lună la ea pentru o adeverință medicală, pentru muncă, și nu a vrut să-mi dea. Am zis că o să mă schimb la alt medic, că ea m-a făcut să plâng. Doar îi plăteam adeverința, cu altceva n-am deranjat-o, că nu am fost bolnavă”, a declarat o pacientă înscrisă la medicul Claudia Lozneanu.

Medicul de familie este acuzat și că lipsește de la cabinet. Conform programului afișat, medicul ar trebui să fie la cabinet de luni până joi, în intervalul orar 8.00-14.00, iar vineri, între orele 8.00-9.00. Pacienții susțin însă că dr. Claudia Lozneanu poate fi găsită la cabinet doar luni, marți și joi.

„E cam dură, se enervează, zice: «Mă comanzi tu pe mine, eu nu știu ce trebuie să fac?». Chiar de multe ori mergeam la ea și mă certa. Am fost la Iași să-mi scot dantura, iar ea mi-a cerut adeverință, când am cerut de la stomatolog, nu și-a dat seama pentru ce îmi trebuie. Nu o găsești la program, nu spun doar eu asta, sunt mai mulți pacienți nemulțumiți, e la cabinet doar luni, marți și joi”, a declarat o altă pacientă.

Din cauza atitudinii medicului de familie, unii pacienți preferă să meargă la consultații la alți medici din apropierea comunei Alexandru Ioan Cuza.

„Fără programare, nu te primește, țipă. M-a făcut cu ou și cu oțet, eu am ieșit la poartă și ea tot țipa. Am fost la Iași, la cardiolog, și trebuia să-mi schimbe rețeta. Spunea numai aberații și despre primar, e dusă cu capul, trece de la una, la alta, fără rost. Eu m-am mutat la un medic la Târgu Frumos, cu care să mă pot înțelege. Am înțeles că mai are un cabinet pe undeva. Avem nevoie de ea ca de aer, dar să ne trateze ca pe oameni. Mergi cu copilul, cu febră, și ea întreabă de programare, dar am programat eu să se îmbolnăvească”, a precizat o pacientă înscrisă în trecut la medicul de familie.

La Târgu Frumos mergeau la consultații și pacienții din comuna Ion Neculce. Acum, aceștia au propriul medic de familie. De frica dr. Claudia Lozneanu, localnicii nu au dorit să-și spună numele în ziar.

Și autoritățile locale sunt nemulțumite de atitudinea medicului de familie

Și Aurelian Gherguț, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza, a aflat de nemulțumirile pacienților. Acesta susține că nu și-ar dori ca medicul să plece din comună.

„Am fost și eu anunțat de localnici că medicul de familie a plecat în concediu și nu a lăsat pe nimeni în locul ei, că lipsește de la cabinet și uneori se comportă urât cu pacienții. Avem nevoie de medic de familie în comună, noi nu vrem să plece, doar să-și schimbe atitudinea”, a declarat Aurelian Gherguț, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza.

Claudia Lozneanu oferă consultații și pacienților din comuna Horlești și se pare că și localnicii de aici au nemulțumiri legate de medic.

„În această perioadă, doamna doctor este în concediu. Am aflat și eu despre niște nemulțumiri ale pacienților, dar încă nu le-am verificat. E lipsă de medici de familie. În Suceava, medicii de familie au câte 3.000-3.500 de pacienți, la noi sunt puțini pacienți. Din ce am înțeles eu, și-ar dori să vină la Horlești cu normă întreagă pentru că ea locuiește în Ciurea”, a declarat Mihai Cadar, primarul comunei Horlești. În comuna Horlești, și-a dorit să ofere consultații și medicul Constantin Theodor Ținică. Astfel, acesta a cumpărat două liste de pacienți în Tudor Vladimirescu și în localitatea Horlești, dorind să-și desfășoare activitatea în municipiul Iași, iar în Horlești să ofere consultații în timpul liber.

Claudia Lozneanu: „Trebuie să ajung și la ziar pentru că o bețivă s-a gândit să se plângă”

Claudia Lozneanu a precizat că pacienții din comuna Alexandru Ioan Cuza sunt nemulțumiți de ea pentru că și-ar dori să fie mereu la dispoziția lor. Medicul s-a mai plâns că pacienții nu o respectă și o tratează ca pe o sclavă.

„Conform normelor în vigoare, am dreptul la concediu de odihnă fără înlocuitor. Chiar și în concediu m-au sunat «n» persoane pentru a le elibera adeverințe medicale. Vă imaginați că unii pacienți mai și mint sau doar medicul de familie e vinovat. Se pare că mă acuzați de multe lucruri și nu înțeleg de ce, ați rezolvat toate problemele, medicina de familie a rămas nerezolvată. Drept dovadă, așa cum v-am răspuns dumneavoastră, așa răspund și pacienților. În mod normal, medicul de familie are și el un program, dar eu răspund oricui, la orice oră. Nu știu câți medici de familie fac lucrul ăsta. V-ați gândit că poate pacienții sunt rău intenționați pentru că există niște interese? Eu am dovezi de adeverințe eliberate, chiar și când eu eram în concediu. Vreau și eu să știu cine este persoana care s-a plâns că eu nu i-am oferit adeverință pentru muncă. Orice retardat poate să spună orice despre mine. Trebuie să ajung și la ziar pentru că o bețivă s-a gândit să se plângă. Să lucrezi conform normelor înseamnă să nu dai tot ce îți cere pacientul, pentru că nu tot ce vrea pacientul se încadrează în limitele legale. Ei vor să fiu slugă, ori eu sunt medic. Ei mă vor permanent acolo, ori acest lucru nu se poate. Nu este adevărat că lipsesc de la cabinet. Să vedeți cum e să umilești un medic, să-i zici «dă-mi, fă-mi». Nu au un minim de bun simț, iar eu le răspund cu aceeași măsură. Eu vreau să-i educ, este și datoria presei să-i educe”, a declarat Claudia Lozneanu, medicul de familie care este acuzat de pacienți că îi umilește și că lipsește de la muncă.

Comentarii
  • Doar un alt doctoras care se crede d-zeu. Ii invata la scoala ori capata deprinderile astea in timpul rezidentiatului?

  • adevarul ca si unii marleti de la tara sunt obraznici ce i drept
    la fel de adevarat si ca unele „doctorite” sunt obraznice si nesimtite
    le sta mintea la excursii in tari exotice si la barbati cu abdomenul sculptat, de prea bine (dpdv finaciar) si din prea mult timp liber probabil (stau 1-2 ore maxim la cabinet si in rest baga minciununa ordinara ca sunt pe teren si la cabinet ramane asistenta) (medicii de familie in medie incaseaza intre 5000-15000 eur pe luna-in fct de nr de pacienti- doar de la casa de asigurari ca au pacienti pe lista)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024