Prima pagină » National » Un medic de familie din Sibiu trage un semnal de alarmă: „Atenționare pentru copiii îngrijiți de bunici sau persoane vulnerabile, mai aveți câteva ore să vă gândiți!”

Un medic de familie din Sibiu trage un semnal de alarmă: „Atenționare pentru copiii îngrijiți de bunici sau persoane vulnerabile, mai aveți câteva ore să vă gândiți!”

07 feb. 2021, 22:46,
Bianca Rebegea, în National

Un medic de familie din Sibiu trage un semnal de alarmă. El avertizează părinții și bunicii cu probleme medicale să se gândească dacă reluarea școlii în sistem față în față este cea mai bună decizie.

Eduard Egri îi sfătuiește pe adulți să nu îi lase pe copii să meargă la școală, dacă au persoane vulnerabile în familie. O altă variantă recomandată de medic este aceea ca de copii să se ocupe doar persoanele sănătoase.

Avertismentul medicului Egri apare în contextul în care Sibiul este unul dintre orașele grav afectate de pandemie.

„Atenționare pentru copiii îngrijiți de bunici sau persoane vulnerabile, mai aveți câteva ore să vă gândiți și organizați!

În condițiile în care Sibiul este pe primul loc din țară ca mortalitate calculată la 100.000 locuitori, de la începutul pandemiei, iar în ultima săptămână cazurile au înregistrat o creștere de 47% față de săptămâna precedentă, le recomand părinților ai căror copii sunt îngrijiți de persoane vulnerabile, cu boli cronice, în vârstă și nevaccinate să mai aibă rabdare cu școala/grădinița.

Să vedem cum evoluează lucrurile sau până se vaccinează cei vulnerabili din familie.

O altă variantă dacă îi duc în colectivitate ar fi să aibă grijă exclusiv ei de copii și să limiteze întâlnirile acestora cu bunicii, bone și alte persoane vulnerabile”, a scris, pe Facebook, medicul Eduard Egri.

Dragi sibieni,

Atenționare pentru copiii îngrijiți de bunici sau persoane vulnerabile, mai aveți câteva ore să vă…

Publicată de Egri Eduard pe Duminică, 7 februarie 2021

Școlile se redeschid de luni, 8 februarie: „Începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală”

Decizia redeschiderii școlilor a fost luată după ședința la care a participat președintele Klaus Iohannis, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și medicii Raed Arafat și Adriana Pistol.

„Am discutat o temă care este foarte importantă pentru milioane de români. Am discutat despre conținutul pandemic. Trebuie să respectăm în continuare măsurile în vigoare. În ultimele săptămâni incidența bolii s-a redus un pic. Trendul este descendent. Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Am constatat că majoritatea statelor UE au deschis sau deschid școlile. Doar trei state nu deschid școlile. În unanimitate, am decis ca începând de săptămâna viitoare, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg fizic la școală.

Klaus Iohannis: „În localitățile aflate în carantină, toată lumea stă acasă”

Klaus Iohannis a precizat că școlile se vor redeschide în baza a trei scenarii: verde, galben și roșu.

Trebuie luate măsuri stricte. În localitățile cu scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală. În localitățile cu scenariu galben, copiii de grădiniță merg fizic. La fel și clasele I-IV. Mai merg cei din clasa a VIII-a și a XII-a. În localitățile în scenariu roșu merg doar copiii la grădiniță și clasele I-IV, restul fac școală online. În localități aflate în carantină, toată lumea stă acasă.

Liderul statului a mai arătat că este necesar un Ordin de Ministru comun, care să clarifice mai multe probleme.

Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav? Ce se face în acest caz? Toate problemele vor fi clarificate printr-un Ordin de Ministru comun. Pregătiți copiii pentru școală!“, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *