Prima pagină » Local » Un medic care gonea prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni. Doctorul: „Nu puteam să circul cu viteza de 106 km/h!” (Exclusiv)
Un medic care gonea prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni. Doctorul:

Un medic care gonea prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni. Doctorul: „Nu puteam să circul cu viteza de 106 km/h!” (Exclusiv)

17 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un medic i-a dat în judecată pe poliţiştii ieşeni, după ce a fost prins că gonea prin localitate. Doctorul Vadim Chetrar le-a cerut magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să anuleze procesul-verbal prin care a fost sancţionat

Un medic care gonea prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni. Astfel, doctorul Vadim Chetrar le-a cerut magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să anuleze procesul-verbal prin care a fost sancţionat.

„Instanţa respinge plângerea contravenţională formulată de petentul Vadim Chetrar în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi – Serviciul Rutier, împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor încheiat pe data de 10 septembrie 2021, ca neîntemeiată. Menţine dispoziţiile procesului-verbal amintit”, au precizat judecătorii ieşeni.

În ediţiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar.

Vadim Chetrar le-a cerut magistraţilor ieşeni să anuleze procesul-verbal

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre medicul Vadim Chetrar şi IPJ Iaşi a început pe 14 septembrie 2021. Doctorul a cerut instanţei să anuleze procesul-verbal de contravenție întocmit pe 10 septembrie 2021.

„Prin acest proces-verbal mi-au fost aplicate o amendă de 1.305 lei și măsura complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile, reținându-se că aş fi condus cu viteza de 106 km/h, limita legală fiind de 50 km/h. Nu este vinovat. Pe 10 septembrie 2021, în jurul orei 13:52, circulația rutieră pe DE 583-Vulturi se desfășura în condiții normale, în coloană de vehicule pe același sens de mers cu mașina condusă de mine. Nu puteam să circul cu viteza de 106 km/h”, a subliniat medicul Vadim Chetrar în plângerea depusă la instanţă.

În ediţiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar.

Un medic care gonea prin localitate i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni

În continuare, Vadim Chetrar a susţinut că este medic primar, iar, în ziua respectivă, a fost chemat de urgență pentru o operație care necesita maximă urgență, dar şi că agentul constatator se află într-o eroare de fapt în ceea ce privește încadrarea juridică a faptei pe fondul descrierii efectuate și consemnate în procesul-verbal. De cealaltă parte, reprezentanţii IPJ Iaşi au solicitat respingerea plângerii formulate, ca neîntemeiată, și menținerea procesului-verbal atacat și a sancțiunilor aplicate.

„Pe 10 septembrie 2021, petentul a condus un autoturism pe DE 583, iar, în localitatea Vulturi, județul Iași, deplasându-se către localitatea Sculeni, a fost înregistrat cu aparatul radar cu o viteză de 106 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 km/h. Procesul-verbal a fost încheiat în prezența petentului, care a semnat pentru primirea unui exemplar, iar, la rubrica Obiecțiuni, acesta a declarat că nu are”, au susţinut poliţiştii ieşeni.

Medicul acuzat că gonea prin localitate şi care i-a dat în judecată pe polițiștii ieşeni a mai spus că imaginile filmate de IPJ ar fi obturate și ilizibile, că distanța de măsurare dintre aparatul radar și țintă este mare, că înregistrarea vitezei de 106 km/h este a unei ținte invizibile și apare de la începutul filmării, anterior fixării țintei. Totuşi, judecătorii ieşeni au respins acţiunea formulată de medic.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024