Prima pagină » International » Un medic a fost ucis în Japonia după ce un bărbat a luat mai mulți ostatici
Un medic a fost ucis în Japonia după ce un bărbat a luat mai mulți ostatici

Un medic a fost ucis în Japonia după ce un bărbat a luat mai mulți ostatici

28 ian. 2022, 14:55,
în International

Poliția a arestat un bărbat în Japonia, după un asediu de 11 ore, în care ar fi atacat trei lucrători medicali care îl vizitau acasă și l-a împușcat pe unul dintre ei. Medicul împuşcat a murit între timp.

Hiroshi Watanabe, în vârstă de 66 de ani, se confruntă cu acuzații de crimă în urma incidentului de joi din Fujimono, la nord de Tokyo.

Un medic a fost ucis în Japonia după ce un bărbat a luat mai mulţi ostatici

Un medic cunoscut, Junichi Suzuki, în vârstă de 44 de ani, a fost împușcat și ținut ca ostatic, a spus poliția. Ulterior a murit la spital. Crimele cu arme de foc sunt rare în Japonia, unde armele sunt strict reglementate. Nu se știe ce a dus la violență sau modul în care suspectul avea o armă, raportată drept armă de vânătoare de unele puncte de vânzare. Poliția a demarat o anchetă. Presa japoneză a raportat că echipa medicală a avut grijă de mama suspectului. Femeia murise recent.

Bărbatul care este acum acuzat de crimă a invitat personalul medical la el acasă într-o vizită de condoleanțe.  Poliția a fost alertată pentru prima dată în jurul orei 21:00, ora locală (12:00 GMT), după ce vecinii au raportat împușcături și au găsit un bărbat sângerând din cauza rănilor din piept și stomac în afara casei. A doua victimă, un bărbat în vârstă de 41 de ani, asistent medical, a fost transportat la spital unde rămâne în stare critică, a declarat poliția.

Un alt bărbat, a treia victimă, în vârstă de 32 de ani, a reușit să fugă din casă la o secție de poliție, a informat presa.

Polițiștii din Japonia au purtat timp de 11 ore negocieri cu bărbatul înarmat

Ofițerii au vorbit cu bărbatul înarmat toată noaptea prin telefon, dar acesta nu a făcut cereri. Vineri dimineață, cu asediul încă în curs, autoritățile au evacuat aproximativ 110 locuitori din cartier și au închis școlile din apropiere.

Poliția a luat cu asalt locuința puțin mai târziu, unde l-au găsit pe Suzuki și l-au arestat pe suspect. În altă ordine de idei în Japonia există o reglementare strictă în folosirea armelor de foc. Chiar și poliţiştii niponi practică diverse sporturi de contact şi evită pe cât de mult se poate să folosească armamentul din dotare.

 

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024