Prima pagină » Actualitate » Reacții adverse puternice după vaccinul anti-COVID-19! Un medic din Vâlcea a ajuns la Urgențe

Reacții adverse puternice după vaccinul anti-COVID-19! Un medic din Vâlcea a ajuns la Urgențe

04 feb. 2021, 18:16,
Bianca Rebegea, în Actualitate

La aproximativ 10 minute după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19, un medic a avut reacții adverse puternice. Ulterior, cadrul medical a ajuns la Urgențe. Între timp, a făcut și frisoane, tensiune mare și au apărut contracții musculare.

Este vorba despre o doctoriță de 32 de ani din Vâlcea, care a decis să vină la București, pentru investigații amănunțite. Ministerul Sănătății anunță următoarele:

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Iar reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech-Pfizer, este una rară, care se manifestă însă și la alte tipuri de vaccinuri.”, a declarat Ministerul Sănătății, citat de Antena 3.

Pareza facială, printre reacțiile adverse rare ale vaccinului Pfizer

„Pareza facială este descrisă în reacțiile vaccinului, ca și adenopatiile.”, a declarat Claudia Capp, medic coordonator al centrului de vaccinare.

Potrivit Antena 3, medicul are 32 de ani și nu a avut reacții după prima doză. Pe 28 ianuarie, a revenit la centrul de imunizare, amenajat la Spitalul nr. 2 din Vâlcea pentru rapel. Serul i-a fost injectat chiar de către coordonatoarea centrului.

„S-a prezentat la vaccinare, i s-a întocmit fișa, temperatura normală și s-a efectuat vaccinul.”, a declarat Claudia Capp.

Întrebată dacă femeia se simțea rău în momentul în care a venit la vaccinare, coordonatoarea a răspuns:

„Nu, nu, altfel nu o vaccinam. La aproximativ 10-15 minute, a apărut o tahicardie în jur de 120-130, o tensiune de 15 cu 9 și, la un moment dat, niște frisoane.”

De la centrul de vaccinare, medicul a plecat cu o ambulanță, iar de aici a fost dusă la Spitalul Județean din Vâlcea.

Potrivit Antena 3, colegii săi au îngrijit-o câteva ore, iar când medicul și-a revenit, a plecat. A doua zi, pe 29 ianuarie, s-a întors cu contracții ale mușchilor la mâini. Pentru că simptomele era specifice unor boli neurologice, doctorii i-au făcut două examene RMN și o puncție în coloană.

Un medic din Vâlcea a avut reacții adverse puternice după vaccin

După rapel, medicul vâlcean s-a internat în spitalul în care lucrează. Aici, colegii i-au efectuat câteva verificări, în urma cărora a rezultat că femeia nu suferă de vreo afecțiune. Nici înainte de vaccinare, ea nu era cunoscută cu boli cronice sau alergii.

Și de data aceasta, medicul a fost lăsat să plece acasă. Din nefericire, pe 2 februarie a revenit  și a hotărât să meargă la București pentru investigații amănunțite.

În luna octombrie a anului 2020, femeia a trecut și prin boală, fiind infectată cu noul coronavirus. Atunci, ea a avut o formă ușoară, fără simptome pentru care să fi avut nevoie de internare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *