Prima pagină » Eveniment-Social » Un masterand al Facultăţii de Istorie din cadrul UAIC Iaşi a susţinut o importantă conferinţă, la Bârlad – GALERIE FOTO

Un masterand al Facultăţii de Istorie din cadrul UAIC Iaşi a susţinut o importantă conferinţă, la Bârlad – GALERIE FOTO

13 nov. 2023, 13:29, 1 ,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Andrei Bordeianu, masterand la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a susţinut o conferinţă sâmbătă, 11 noiembrie 2023, ora 11.00, în sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” din Bârlad.

„Am avut prilejul să conferențiez în orașul meu natal – Bârlad. Reîntoarcea acasă, în fața publicului bârlădean (numeros, având bucuria de vedea sala plină), a reprezentat un moment oportun pentru prezentarea rezultatelor cercetării mele. Subiectul a fost unul de inters pentru bârlădeni, în speță activitatea politică a lui George D. Pallade, originar din Bârlad. Am stăruit, deopotrivă, asupra bustului său din Grădina Publică, inaugurat pe 8 noiembrie 1904 și distrus de către comunști la finele anilor ’40 ai aceluiași secol (monument înlocuit cu statuia lui George Enescu)”, a transmis masterandul Andrei Bordeianu.

Evenimentul a avut ca temă activitatea politică a lui George D. Pallade.

„Sub egida Primăriei și a Consiliului Local Bârlad, astăzi, 11 noiembrie 2023, ora 11:00, în Sala de lectură a Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, s-a desfășurat conferința „George D. Pallade – activitate politică”. Invitat: Andrei Bordeianu, masterand, anul II – Instituții și ideologii ale puterii în Europa, Facultatea de Istorie, Iași”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Municipale „Stroe S. Belloescu” din Bârlad.

Comentarii
  • Hahaha.

    Conferința importanta la barlad!!!!! Oooo
    Credeam ca la Sorbona … Da n a avut Sorbona bafta sa conferențieze minunatul la ei .
    Băiețelul lui tati se pregătește sa intre in politică , pe post de viceprimar ?!😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *