Prima pagină » National » Un mare brand de produse cosmetice a intrat în faliment! Produsele erau folosite de milioane de români. Ingredientele folosite, potențial cancerigene
Un mare brand de produse cosmetice a intrat în faliment! Produsele erau folosite de milioane de români. Ingredientele folosite, potențial cancerigene

Un mare brand de produse cosmetice a intrat în faliment! Produsele erau folosite de milioane de români. Ingredientele folosite, potențial cancerigene

13 aug. 2024, 22:21,
în National

Avon a intrat în faliment după ce a fost lovită de o serie de reclamații care susțin că pudra de talc din produsele sale provoacă cancer.
Grupul-mamă al companiei de produse cosmetice, Avon Products, a declarat că a depus recent cererea de protecție împotriva falimentului conform capitolului 11 din SUA pentru a evita presiunea datoriilor și impactul proceselor care se prefigurează.

Acest lucru survine pe fondul unei avalanșe de litigii împotriva giganților din domeniul frumuseții, inclusiv Avon, care a fost vizat de mai mult de 100 de reclamații. Brandul de frumusețe se pregătește pentru procese iminente în urma acuzațiilor că produsele sale conțineau azbest, potrivit The Telegraph.

Brandul de cosmetice, cunoscut pentru legiunile sale de vânzătoare din ușă în ușă, utilizează talc în pudrele de față și în fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc acest mineral în produse precum pudra pentru copii.

Avon a negat în mod repetat aceste afirmații, susținând că „utilizează numai talc cosmetic care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”.

Ingredientele folosite, potențial cancerigene

Decizia companiei de a depune o cerere în temeiul capitolului 11 reflectă cea mai recentă încercare a unei companii internaționale de a lua în considerare falimentul pentru a face față pretențiilor legale privind talcul.

Johnson & Johnson, care a fost lovită de mii de plângeri legale din cauza talcului din pudra sa pentru copii, a explorat, de asemenea, un proces de faliment. Acest lucru i-ar permite gigantului farmaceutic să transfere orice răspundere pentru cazurile legate de talc către o filială, înainte de a forța intrarea în faliment a întreprinderii respective. Manevra, care a fost deja respinsă de două ori de o instanță din SUA, ar consolida toate procesele și le-ar permite să fie soluționate în cadrul unui singur acord. La începutul acestei săptămâni s-a aflat că J&J a depășit un obstacol-cheie în vederea unei posibile înțelegeri în valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru zeci de mii de procese. Cu toate acestea, J&J continuă să nege că produsele sale din talc cauzează cancer.

În ceea ce privește operațiunile internaționale ale Avon, șefii au declarat că acestea vor rămâne deschise în ciuda procedurilor de faliment din Statele Unite. Aceștia au declarat că Avon Products este doar societatea holding a mărcii, ceea ce înseamnă că activitățile sale operaționale nu fac parte din procedurile în temeiul capitolului 11.

Avon a declarat că va deschide magazine pe străzile principale din Regatul Unit

Anul trecut, Avon a declarat că va deschide magazine pe străzile principale din Regatul Unit pentru prima dată în istoria sa de 137 de ani. Compania a declarat shake-up a fost pentru că femeile sunt „acum ei ies la locul de muncă și trebuie să le urmeze oriunde își petrec timpul și de a face serviciul cât mai convenabil posibil”.

Avon are o prezență masivă și în România, unde activează prin Avon Cosmetics SRL, o firmă înființată în 1997. Societatea derulează la noi afaceri de anvergură, cu profituri nete anuale spectaculoase. În 2023, Avon Cosmetics SRL a raportat o cifră de afaceri de 338,8 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei, cu 208 angajați.

Maximul a fost atins în 2017, când Avon declara în România un profit net de peste 74 milioane lei (aproape 15 milioane de euro), la o cifră de afaceri de 560 milioane lei și peste 300 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 ianuarie 2025
15 ianuarie 2025