Prima pagină » Actualitate » Un lider UDMR susţine că circulă un fake news legat de controversata Lege a porcului
Un lider UDMR susţine că circulă un fake news legat de controversata Lege a porcului

Un lider UDMR susţine că circulă un fake news legat de controversata Lege a porcului

08 dec. 2021, 12:53,
în Actualitate

Liderul UDMR, Magyar Lóránd, parlamentar de Satu Mare și vicepreședintele Comisiei pentru agricultură a declarat că în această perioadă în mai multe medii circulă informaţia precum că Legea porcului prevede interzicerea deţinerii suinelor în gospodării. Deputatul consideră că informaţia este un fake news şi a aduce câteva clarificări.

Legea porcului este o lege destul de controversară şi considerată de țăranii români ca fiind una extrem de rea. Conform informaţiilor legea ar limita numărul de porci care vor putea fi crescuţi în case.

UDMR consideră că există un fake news legat de Legea porcului

Așadar, parlamentarul UDMR menţionează faptul că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu a nterzis, prin Legea porcilor, creșterea suinelor în casele oamenilor. Informaţia reprezintă un fake news şi trebuie combătut:

“În aceste zile au apărut informații false conform cărora UDMR ar interzice creșterea porcinelor în gospodării. Inițiativa legislativă a UDMR vizează strict exploatațiile de creştere a porcinelor şi combaterea pestei porcine africane, nicidecum nu interzice creșterea porcinelor în gospodării. O astfel de măsură ar împiedica atât fermierii în activitate cât și funcționarea acestui sector”, a declarat Magyar Lóránd, deputat de Satu Mare, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură.

Legea porcului a suferit mai multe modificări în Senatul României:

“În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului UDMR a cerut retrimiterea proiectului de lege la comisii, însă această solicitare a fost respinsă. Totuși UDMR nu a votat împotriva proiectului de lege, deoarece în camera decizională dorim să adoptăm această inițiativă, în forma sa inițială.”, a declarat Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Ţăranii români sunt îngrijoraţi de legea aflată pe masa parlamentarilor

În altă ordine de idei, ţăranii români se arată îngrijoraţi de această lege. Aceștia susţin că este ilogic să limiteze numărul de porci pe care aceștia îl cresc în gospodării. Așadar, unul dintre cei care au fost intervievaţi de jurnalişti susţine că nu ştie ce să facă mai ales în situaţia în care, în aceste momente, ” scroafa i-a fătat 8 purcei”

Sunt născut-crescut în comună Frăsinet, de meserie operator-însămânțător. Și crescător de animale. Țăran! De la țară… Am o scroafă, chiar acum fată. A fătat deja șapte purcei. Până acum. Cu ea s-ar face opt. După noua lege, ce ar trebui să fac cu diferența de la cinci până la opt? Să-i omor, n-am cum. Să-i arunc, nu mă îndur. Să ne lase să creștem! Că dacă ne interzice reproducția, n-o să mai avem de unde să creștem nu cinci, unul! Pentru că n-o să avem de unde să cumpărăm. Că marii fermieri n-o să ne vândă nouă un purcel, doi, lui tanti Leana sau lui Tanti Gherghina. Și-o să ne facă să ne lipsim de tot. Să mergem la supermarket, să cumpărăm din Spania, din Germania, din Olanda… Sunt proprietar, în curtea mea, să vină să-mi interzică! Să vină să mi-i numere! Deci, nu se poate! Să ne lase-n pace!

Legea prevede faptul că este strict interzisă deținerea de scroafe și a unui număr mai mare de 5 porci. Așadar, legea mai prevede faptul că  animalele nu vor mai putea fi hrănite cu resturi alimentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`