Prima pagină » National » Un lider PNL recunoaşte că Ministerul Educaţiei nu are nicio strategie referitoare la începerea şcolii
Un lider PNL recunoaşte că Ministerul Educaţiei nu are nicio strategie referitoare la începerea şcolii

Un lider PNL recunoaşte că Ministerul Educaţiei nu are nicio strategie referitoare la începerea şcolii

30 aug. 2020, 17:01,
George Cristian în National

Momente tensionate în interiorul PNL. Asta după ce un lider PNL recunoaşte ca ministerul Educaţiei nu are nicio strategie referitoare la începerea şcolii. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Viorica Cherecheș explica că nu există nicio strategie unitară la nivel ţară.

Un lider PNL recunoaşte că Ministerul Educaţiei nu are nicio strategie referitoare la începerea şcolii

Deputata PNL Viorica Cherecheș explica într-un comunicat de presă faptul că atât ministerul Educaţiei cât şi Ministerul Sănătăţii nu au nicio strategie unitară referitoare la prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme în acest aspect

„Ca medic, am constatat că la nivel naţional nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme. Peste câteva zile să sperăm că începe şcoala, copiii din toată ţara se vor întâlni, se vor îmbrăţişa, cu siguranţă regulile igienico-sanitare vor fi uitate, ceea ce va determină apariţia de noi focare de COVID-19 cu aducerea elevilor din nou în izolare la domiciliu sau internare în spital”, precizează Cherecheş, conform unui comunicat de presă.

Răspunderea în fata comunităţii va fi a medicilor, profesorilor şi a autorităţilor locale

În contextul lispei unei strategii centrale, deputata PNL este convinsă că responsabilitatea şi răspunderea în fata comunităţilor va fi a medicilor, dascălilor şi a autorităţilor. Odată cu virusul vor apărea şi noi cazuri de virus gripal:

„Măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ne conştientizăm copiii că totul s-a schimbat, să ne adaptăm la proceduri fundamentale care să ne însoţească mereu pentru limitarea răspândirii coronavirusului”, subliniază ea.

După luni de muncă în spitale, medicii sunt blamaţi

În continuarea comunicatului, medicul şi deputata Viorica Cherecheș considera că este regretabil că după 6 luni de pandemie şi de munca grea în spitale, medicii să fie blamaţi, în ciuda eforturilor depuse de aceştia:

„Mulţi pacienţi internaţi au trăit acest moment cu incertitudine, oare de ce sunt pozitivi sau negativi, cu simptomele bolii sau fără simptome, frământaţi de întrebarea fără răspuns ‘de unde am contactat virusul?’. Medicii, personalul medical i-au tratat zilnic, îngrijindu-se şi de corp, dar şi de sufletul lor în ciuda cuvintelor jignitoare spuse de cei care nu cunosc adevărul, ce înseamnă muncă într-o unitate medicală în ultima jumătate de an”, precizează deputata.

În Maramureş a fost înregistrată o mică creştere a cazurilor de COVID-19

Conform acesteia, comunitatea maramureşeană, în ultimele săptămâni, a fost marcată de o uşoară creştere a numărului de cazuri de infecţii cu coronavirus.

„Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse în concedii şi la întâlniri, iar apariţia bolii i-a adus la spital. Orice persoană cu care venim în contact trebuie s-o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea în această etapă trebuie să tratăm totul cu prudenţă şi multă responsabilitate”, subliniază Viorica Cherecheş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`