Eduard Gabriel Păduraru, absolvent al Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Iași, a făcut pregătire timp de doi ani zile pentru a susține Bacalaureatul. Tânărul nu a „cruțat” nicio materie de examen, astfel că suma totală pe care a investit-o în perioada în care a mers la meditații se apropie de 10.000 de lei
Eduard Gabriel Păduraru s-a apucat de meditații pe când avea 16 ani. Ajuns în clasa a XII-a, ieșeanul a acumulat înainte de „examenul maturității” sute de ore de pregătire.
„În clasa a X-a mi-am dat seama că, dacă nu iau atitudine, nu am șanse nici să intru în Bac, dar să-l iau. Eram la limită, abia luam nota 5, mă temeam să nu rămân corigent. La limba română nu puteam să tocesc, așa că m-am apucat de meditații la toate materiile de examen, inclusiv biologie. În acești ani am mers în fiecare săptămână la pregătire. Chiar dacă mediile de la clasă mi-au crescut relativ repede, nu am renunțat, cu gândul că acei profesori nu o să se mai ocupe de mine chiar în momentul în care voi avea cea mai mare nevoie, adică în clasa a XII-a. Zilele trecute am susținut primele două probe, sigur iau Bacul, chiar cu notă mare”, a declarat Eduard Gabriel Păduraru.
A făcut meditații la toate materiile de Bacalaureat
Eduard Gabriel Păduraru a oferit reporterilor BZI detalii despre perioada lungă în care a făcut meditații la limba română, matematică și biologie. Acesta plătea câte 300 de lei săptămânal profesorilor care s-au ocupat îndeaproape de el.
„Dădeam câte 100 de lei pentru fiecare ședință, cam așa. Nu am făcut un calcul exact, dar mergeam săptămânal la pregătire, la fiecare materie. În total, adunat, ar fi vorba de peste 8.000 de lei, aproape 10.000 de lei, cu mici reduceri, modificări. Notele mele au crescut treptat, am învățat foarte multe lucruri. De la note de 5-6 am ajuns la 8 sau 9. Pe toată perioada asta am muncit ca barman ca să plătesc meditațiile. Părinții m-au ajutat cu bani de haine, ce am mai avut nevoie… Eu am vrut să asigur partea asta”, a menționat Eduard Gabriel Păduraru.
De ce nu reușea să învețe singur
Absolventul a dezvăluit motivul pentru care nu a reușit să învețe de unul singur, deși își dorea încă din primii ani de liceu să obțină diploma de Bacalaureat.
„Eu sunt pasionat de programare și nu pot face o profesie din asta, dacă nu urmez o facultate în domeniu, dacă nu știu un pic de matematică… Mi-am dorit să susțin acest examen, să-l iau. La clasă nu înțelegeam mai nimic, poate și din cauza profesorului, dar una e când se ocupă cineva doar de tine. Eu am învățat cum să învăț, cum să fac un comentariu la limba română, cum să lucrez și acasă, să exersez. Mă durea un pic sufletul când vedeam câți bani dădeam pe meditații, dar asta e, aspir la media 8 sau 9 la Bacalaureat”, a precizat Eduard Gabriel Păduraru.
Nu e singurul care este pregatit la toate materiile. Circa 50% dintre elevi fac pregatire pentru a lua note mari. Efortul financiar este mare pentru parinti, mai ales daca au doi copii, dintre care unul da bacul si unul admiterea la liceu. Asta e sistemul, media e importanta pentru admiterea la facultate! Cei care nu iau bacul sau nu reusesc sa intre la o facultate, pleca si muncesc pe branci in strainatate…
Cu cine ai facut pregatire? Si cine sunt profesorii de la clasa din cauza carora parintii tai au fost nevoiti sa faca asa o cheltuiala? Merita aprofundat subiectul!