Prima pagină » Local » Un italian căutat de Interpol a încercat să îi ducă de nas pe polițiștii de la Vama Sculeni cu un permis fals! Judecătorii ieșeni l-au pedepsit doar cu amendă pe Quinto Spinelli

Un italian căutat de Interpol a încercat să îi ducă de nas pe polițiștii de la Vama Sculeni cu un permis fals! Judecătorii ieșeni l-au pedepsit doar cu amendă pe Quinto Spinelli

29 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Un cetățean italian, Quinto Spinelli, a fost prins la Vama Sculeni, încercând să treacă granița cu un permis de conducere fals. După ce au constatat că italianul se află pe lista persoanelor căutate de Interpol, agenții de frontieră au efectuat controale mai amănunțite și au descoperit că individul încerca să îi ducă de nas, folosind un permis falsificat

Judecătoria Iași l-a condamnat recent pe Quinto Spinelli, un cetățean italian care a încercat să îi ducă de nas pe polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni. Acesta a fost pedepsit doar cu 6.200 de lei amendă pentru infracțiunile de conducere fără permis și uz de fals. Individul a făcut rost de un carnet fals de la o persoană din Republica Moldova, însă documentul ce imita însemnele autorităților moldovene nu i-a convins pe agenții de frontieră.

 sigla INTERPOL

Agenții de frontieră de la Vama Sculeni au aflat că Quinto Spinelli era căutat de Interpol

Un cetățean italian, acuzat că a încercat să îi ducă de nas pe agenții de frontieră

 o persoana care ii da actele unui politist de frontiera

Ulterior, oamenii legii au constatat că permisul de conducere prezentat de italian era fals

Pe data de 6 octombrie 2017, Quinto Spinelli s-a prezentat la Postul Vamal Sculeni pentru a ieși din România. După ce i-au luat documentele la control, agenții de frontieră ieșeni au realizat că italianul era căutat de Interpol după ce autoritățile din Republica Moldova au emis o alertă pe numele acestuia. Efectuând verificări mai amănunțite, oamenii legii au constatat că permisul de conducere pe care individul l-a prezentat era fals.

„Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere moldovenesc prezentat, s-a trecut la efectuarea unui control suplimentar în linia a doua, cu videocomparatorul spectral, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, fiind fals total”, au relatat judecătorii.

Fiind luat la întrebări de autorități, Quinto Spinelli a declarat că a renunțat la permisul italienesc și a obținut un carnet de conducere moldovenesc, fără a cunoaște că este fals, de la un individ din Republica Moldova. Însă faptele au contrazis ceea ce a declarat bărbatul, polițiștii constatând faptul că italianul deținea permis de conducere italienesc, însă era suspendat pe perioadă o nedeterminată.

un ciocan de lemn pe un birou si mai multe scaune pe fundal

Nepăsător în legătură cu dosarul său penal din România, italianul a lipsit de la toate termenele de judecată

Quinto Spinelli, pedepsit doar cu o amendă

sa-ii-duca-de-nas(5)

În final, judecătorii ieșeni l-au condamnat pe bărbat doar la pedeapsa amenzii

În timpul procesului, bărbatul a adoptat o atitudine nepăsătoare, fiind absent la termenele de judecată. Acesta a declarat că nu era interesat de dosarul penal în curs de soluționare la Iași.

„Fiind audiat în calitate de suspect, Quinto Spinelli a precizat că nu doreşte să dea declaraţii în acest moment procesual. De asemenea, la data de 10.08.2020, în prezența apărătorului ales și a interpretului de limbă italiană, a fost citat telefonic. În calitate de inculpat, acesta a comunicat faptul că nu va fi prezent în data de 24.08.2020 la sediul SPF Iași pentru a fi audiat, deoarece nu este interesat de acest dosar penal. În faţa instanţei de judecată inculpatul nu s-a prezentat la niciun termen”, au precizat magistrații Judecătoriei Iași.

Cu toate că a fost găsit vinovat pentru săvârșirea a două infracțiuni, respectiv uz de fals și conducere fără permis, cetățeanul italian a scăpat doar cu o amendă în valoare de 6.200 de lei. Decizia nu este una definitivă, soluția putând fi atacată cu apel.

Judecătorii au considerat că pedeapsa amenzii este suficientă pentru italianul în vârstă de 69 de ani care a încercat să îi ducă de nas pe polițiștii de frontieră de la Vama Sculeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *