Prima pagină » Local » Un inspector antifraudă a intrat pe fir și a pus capăt combinațiilor! Femeie de afaceri din Iași, prinsă cu mâța-n sac!
Un inspector antifraudă a intrat pe fir și a pus capăt combinațiilor! Femeie de afaceri din Iași, prinsă cu mâța-n sac!

Un inspector antifraudă a intrat pe fir și a pus capăt combinațiilor! Femeie de afaceri din Iași, prinsă cu mâța-n sac!

25 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

O femeie de afaceri din Iași a fost pedepsită de magistrați după ce un inspector antifraudă a intrat pe fir și a demascat toate combinațiile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o ieri pe Lăcrămioara Stănescu la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală. De asemenea, ieșeanca a fost obligată să plătească despăgubiri de 69.887 de lei către Fisc

O femeie din Iași a fost pedepsită de magistrați după ce un inspector antifraudă a intrat pe fir și a demascat toate combinațiile. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o ieri pe Lăcrămioara Stănescu la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru evaziune fiscală în formă continuată. De asemenea, ieșeanca a fost obligată să plătească daune către Fisc.

”Instanța o obligă pe inculpata Lăcrămioara Stănescu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Grajduri sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iași. Admite în parte acțiunea promovată de partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Dispune obligarea inculpatei la plata către partea civilă a sumei de 69.887 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit”, au menționat magistrații ieșeni.

În cadrul aceleiași sentințe, judecătorii au încetat cercetarea pentru Silvia Stănescu. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un inspector antifraudă din Iași a intrat pe fir și a pus capăt combinațiilor

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul Lăcrămioarei Stănescu a început pe data de 29 martie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași le-au trimis în judecată pe Silvia și Lăcrămioara Stănescu. Acuzațiile aduse au fost cele de complicitate la evaziune fiscală și, respectiv, evaziune fiscală în formă continuată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Conform anchetatorilor, o firmă a fost înființată pe 16 mai 2011, având ca obiect de activitate principal comerțul cu ridicata al metalelor și minereurilor metalice. Lăcrămioara Stănescu avea calitatea de asociat și administrator al firmei. Mai mult, în bazele de date ale ITM Iași, societatea nu figurează cu personal angajat. Oamenii legii au susținut că femeia a dat unele declarații și documente potrivit cărora ar fi fost efectuate unele tranzacții nereale în fapt.

O femeie de afaceri din Iași, acuzată de evaziune fiscală

Anchetatorii ieșeni au adăugat că Lăcrămioara Stănescu ar fi înregistrat în documentele firmei diverse operațiuni nereale.

”În scriptele societății comerciale, inculpata a înregistrat operațiuni de revânzare a unora dintre mărfurile achiziționate de la o companie și a celor pretins cumpărate de la o altă firmă. Cu prilejul audierii, martorul F.C. a susținut realitatea achizițiilor de la firmă din totalul mărfurilor ce i-au fost facturate”, au subliniat procurorii ieșeni.

Aceștia au adăugat că Lăcrămioara Stănescu a înregistrat unele achiziții ce nu ar fi fost efectuate.

De asemenea, oamenii legii au precizat că un inspector antifraudă a întocmit un raportul pe 27 iulie 2018, în care a opinat că mărfurile care au făcut obiectul facturilor emise de firmă păstrează aparența că s-ar fi derulat în realitate, fără însă a exista documente legale de proveniență a acestora.

”În completarea constatărilor inspectorului antifraudă, s-a reținut că, prin înregistrarea facturii nr. 561 în actele contabile și în declarația fiscală D394, inculpata a diminuat masa impozabilă, sustrăgându-se de la plata a 4.280,48 lei, reprezentând impozit pe profit”, au constatat magistrații.

Aceștia au arătat că totul a ieșit la iveală după ce pe fir a intrat un inspector antifraudă din Iași, care a descoperit toate combinațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *